HONOR регистрира впечатляващ ръст на фона на глобален спад в смартфон индустрията

Боби Чолакова
Световната премиера на новия флагман HONOR View 20, с който брандът ще даде заявка за още по-силна година, предстои на 22 януари 
  HONOR, водещият смартфон бранд, затвърди лидерската си позиция в индустрията със силен растеж през 2018 г., въпреки общия глобален спад в индустрията. Според данни на IDC* световният пазар на смартфони регистрира спад в доставките от 3.1% на годишна база през първите 3 тримесечия на 2018 г., докато HONOR, в противовес с тази тенденция, е постигнал ръст от 27.1%. ДнесHONOR се нарежда и на първо място по пазарен дял при онлайн продажбата на смартфони от средния и високия ценови клас за същия период.

„Уникалните продукти на HONOR, предлагащи безконкурентно високо качество спрямо цена, са причината днес да имаме подкрепата на над 100 милиона фенове по цял свят. Ние вярваме, че HONOR скоро ще постигне целта си да влезе в световния „Топ 5“ на смартфон производителите в рамките на следващите три години и  в „Топ 3“ – до пет години. Наскоро ние обновихме нашия брандинг с ново лого в преливащи цветове, нов слоган „Уважавай моя свят“ (HONOR MY WORLD) и нова мисия – да създадем интелигентен свят, който принадлежи на глобалната младеж. Нашият нов брандинг ще продължи да отразява и спомага за нашия бизнес растеж“, каза Джордж Дзао, президент на HONOR.

Глобалнaта премиера на новия флагман HONOR View 20 ще се проведе в Париж на 22 януари. Премиум моделът въплъщава най-новите постижения на HONOR при технологичните иновации и дизайн. Още от създаването си, HONOR прави революция след революция в смартфон индустрията, разработвайки безконкурентни иновации при изкуствения интелект (AI), производителността и продуктовия дизайн.

Еволюцията на HONOR при AI 
Изкуственият интелект (AI) е и ще продължава да бъде основната движеща сила в смартфон индустрията. Според проучване, проведено от PwC, AI се очаква да допринесе за ръст до 15.7 трилиона долара на световната икономика през 2030 г. Отчитайки тази основна тенденция, HONOR наскоро представи своята най-нова AI смартфон камера, с която е оборудван HONOR View 20. Моделът използва AI-базирани изчислителна мощност и графична производителност, задвижвани от двоен ISP и двоен NPU на чипсета Kirin 980, които правят възможно комбинирането на няколко снимки, направени от 48-мегапикселовата задна камера (задвижвана от сензора на Sony IMX586) в едно перфектно 48-мегапикселово изображение с ултра-висока детайлност.

През годините HONOR неведнъж е изненадвал с AI иновации. През декември 2016 г. HONOR представи HONOR Magic, първият смартфон в света, който разполага с AI система „Magic Live“. Година по-късно, HONOR отново вдигна летвата, като използва AI чипсета Kirin 970 в HONOR View 10, което направи възможно разпознаването на различни сцени и машинното самообучение. Също така, оборудван със същия AI чипсет, HONOR 10 разполага с двойна AI 2.0 камера и първата в света технология за семантично сегментиране на изображения, която може да разпознае 500+ сценария в 22 категории в реално време.

Еволюцията на HONOR при производителността 
HONOR непрекъснато въвежда новаторски хардуерни и софтуерни ъпгрейди в своите смартфони, за да осигури безпроблемна производителност за потребителите. HONOR оборудва последния си флагман HONOR View 20 с Link Turbo, който използва AI и огромна база данни за автоматичен анализ на потребителското поведение и условията на мрежата. Това позволява на потребителите да преминават безпроблемно между Wi-Fi или 4G мрежи и да увеличат скоростта на сваляне, като използват двете мрежи едновременно.

Освен това миналата година HONOR пусна на пазара серия от технологии от висок клас. GPU Turbo, представен през юни 2018 г., е революционно решение за хардуерно-софтуерно интегриране, което драстично увеличава графичната процесорна мощност с 60%, като в същото време намалява консумацията на енергия от системата-върху-чипа (SoC) с 30%. HONOR въведе и система за течно охлаждане (Liquid Cooling System), която е оборудвана с деветслоен термичен дизайн и поликарбонатна тръба за охлаждане на течности. Тя осигурява 41% увеличение на разсейването на топлината и понижаване на температурата на процесора с до 10°C.

Еволюцията на HONOR при продуктовия дизайн
За HONOR продуктовият дизайн е от първостепенно значение, както от гледна точка на функционалност, така и на естетика. HONOR View 20 е идеалната комбинация от двете. Моделът идва с напълно нова екранна технология на HONOR – All-View дисплей, която включва първия в света дизайн с вградена в екрана предна камера и дизайн с ярки и динамични V-образни цветови градиенти на гърба, поддържани от нанолитографска технология.

От самото начало HONOR е и първенец в състезанието за постигане на изцяло full-view дисплей – още откакто въведе безрамковия 18:9 екран при HONOR 7X и HONOR View 10 през 2017 г. А не след дълго HONOR пусна HONOR 10 с ноч на екрана, като по този начин увеличи допълнително безрамковата зона на екрана.

HONOR също така е лидер при дизайна на смартфони, още откакто представи нови цветове на телефонния корпус – сапфирно синьото при HONOR 8 през 2016 г. и на ледено сивото при HONOR 9 през 2017 г. След това HONOR излезе извън границите на едноцветните дизайни и пусна на пазара HONOR 10 в преливащи цветови комбинации (градиент), както и HONOR 8X, който има двойна текстура.

*Данни за International Data Corporation (IDC) (2018):
https://www.idc.com/tracker/showproductinfo.jsp?prod_id=37

**Репорт на PricewaterhouseCoopers (PwC) (2018) за AI: https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/artificial-intelligence-predictions-2019.html

* * * * *

За Honor: 
Honor е водеща марка за смартфони на Huawei Group. Брандът е създаден, за да отговори на нуждите на дигиталното поколение чрез интернет-оптимизирани продукти, които предлагат превъзходно потребителско преживяване, окуражават активните, насърчават креативността и дават възможност на младите да постигат своите мечти. Правейки това, Honor се наложи успешно като различния бранд, като демонстрира смелост да върши нещата по различен начин и да създава и предлага най-новите технологии и иновации на своите клиенти.
За повече информация, моля, посетете:
www.hihonor.com
https://www.facebook.com/honorglobal/
https://twitter.com/Honorglobal
https://www.instagram.com/honorglobal/
https://www.youtube.com/honorglobal


За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc. на: 02/818 70 10 и press@m3bg.com;
Аccount Manager на проекта: Кристина Радкова, kradkova@m3bg.com

 * * * * *

M3 Communications Group, Inc., водеща PR компания в България, Ви изпраща некомерсиални съобщения и новини като част от своята основна дейност. Гарантираме Ви, че компанията ни спазва безусловно всички изисквания на Европейския общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Правилата, установени в M3 Communications Group, Inc., както и обръщението на Главния изпълнителен директор, можете да видите тук: https://www.m3bg.com/Privacy-Policy Никога и по никакъв повод Вашите данни няма да бъдат разпространявани, продавани или подлагани на риск от външен достъп. Всеки служител и партньор на M3 Communications Group, Inc. гарантира за това, съгласявайки се със специална клауза в договора си. Ако все пак не желаете да получавате съобщения от нас занапред, моля, изпратете ни имейл с тема „unsubscribe“ и всички Ваши данни ще бъдат незабавно изтрити от нашите сървъри. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *