Предприемач превърна неработещ керамичен завод в лидер на Балканите

Боби Чолакова
Керамичният завод в Мирково, който сред лидерите на Балканите,  е финалист в престижните  награди Balkan Business Awards 2019 .  Златните статуетки, които ще отличат най-значимите постижения в бизнеса на Балканския полуостров, ще бъдат връчени на  5 март 2019 г. от 20 ч. в балната зала на хотел Маринела,  съобщава VIP Communication PR .
  Производствената база е с площ над 80 000 кв.м., на която е разположен действащ завод за керамични изделия.  В процес на пуск е нова технологична линия, от най-съвременен тип. За нейното проектиране е събран екип от най-добрите специалисти в Европа, България и Турция.
Заводът е собственост на фирмата “Пролайф Технолоджи” ЕООД, която е регистрирана през V.1993 г. и закупува неработещата керамична фабрика в с. Мирково. След 4 месечен период на ремонтни и възстановителни работи, през септември 1993 г. производството на тухли е възстановено. Този завод е първия частен след промените през 1989 г. Фабрикат а работи с персонал от около 60 души непрекъснато по десет месеца годишно. 
През периода 2001-2002 г във фабриката е проведена мащабна реконструкция на глиноподготовката на стойност над 350 000 лева със собствени средства, което рязко подобрява качеството. Бурното развитие на строителството от преди кризата и недостатъчният капацитет на българските заводи доведе до внос на повече тухли от произвежданите в България. 
Фирмата в своята дейност е осъществявала проучване на нови находища на глини и усъвършенстване на технологичните процеси в действащата фабрика и увеличаване на капацитета. Логично развитие на тези процеси е и проектът за изграждане на нова технологична линия от съвременен тип. 
От 2010 г. собственикът Димитър Георов е председател на Съюза на керамиците.  Носител е на множество награди за професионализъм и заслуги.
Наградите Balkan Business Awards 2018 ще отбележат най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на тези региони. 

Партньори на събитието са: Българската Търговско-Промишлена Палата,  Сръбско-Българската Търговска Камара, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара,  Бизнес Клуб Лондон, Европейският Икономически Сенат и други. Журирането, което ще отреди победителите във Balkan Business Awards 2018, е поверено на партньорите на събитието, както и на ресорните журналисти.

Церемонията за Балканските бизнес награди е на  5 март в хотел Маринела  
ПАТРИЦИЯ КИРИЛОВА 
 
VIP COMMUNICATION PR – General manager

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *