Енджи Касабие смени националността

Звездната диетоложка Енджи Касабие изненадващо промени менюто си. Вместо да се придържа към арабските специалитети, ливанската красавица се прехласна към японската кухня. На медиен обяд в ресторант „Кото“ тя представи най-новия си диетичен режим-шедьовър, в който се залага особено на гозби от островната държава, видя HotNews.

Един от специалитетие, който се приготвя под зоркото око на шеф готвач Георги Янев е тай салата с пилешко и кашу. Следва азиатска салата с оризови нудълси с телешко и соево-сусамов дресинг, а уонтон супа с телешко, гъби шийтаке, бок чой и тогаращи гали небцето със своя леко пикантен вкус. Яйчен нудълс с телешко, бейби царевички, сладък грах, соеви кълнове и сладко-кисел сос е топ специалитета, а рибния шедьовър – морската лястовица със селъри, цветни чери домати, праз лук и даши бульон, направо ще ви прелъсти.

На пръв поглед менюто от части изглежда не до толкова диетично, но всъщност изобщо не е така, уверява ни д-р Касабие. „Първата стъпка към отслабването е да кажете „Стоп“ на диетите. С тях само шокирате организма си и го карате да складира всичко, което хапнете, защото при тази ситуация той е изплашен, че днес е имало малко храна, а утре може изобщо да няма“, категорична е Енджи. Всяка диета започва в понеделник и приключва в неделя, когато преяждаме буквално с всичко, което имаме под ръка. Това е голяма грешка, категорична е още диетоложката на Силвестър Сталоун.

Тя обясни също, че храните, които присъстват в новото й меню за отслабване са вкусни (нещо, което и ние можем вече да потвърдим), на пръв поглед недиетични (но не е така!), а когато се храним с тях отслабваме. Най-хубавото от всичко е, че някой се грижи за кухнята ни ежедневно и така не прибягваме до фаст фууд храни или общо казано такива, които не са изготвени с качествени продукти. „Добрата новина е, че имаме шоколад, сладолед, уникални чипсове с различни вкусове. Всичко с високо съдържание на минерали и протеин, почти колкото в месото и гарантираме ниско съдържание на въглехидрати, приготвяме храните в менюто с пробиотична захар. Такъв например е пудингът ни. Той е великолепен и на всичкото отгоре е с високо съдържание на протеин, ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, разясни Касабие.

Любителите на пастата също ще се облажат, защото продукта, с който Касабие и Янев готвят вкусното ястие е здравословен и диетичен. „Пастата ни съдържа 20 грама протеин, горе-долу колкото в месото. Затова, когато се храним с нея оставаме по-дълго време сити, засищаме се с по-малки количества, а храненето ни е пълноценно. Пастата ни е подходяща и за вегани“, разказва още арабската дива.

Едно от не малките предимства на здравословното меню от Енджи Касабие е това, че имаме удобството не само да се храним здравословно, но и някой да мисли какво ще хапваме днес. „Нямате нужда да ходите на пазар, няма да ви се налага да изхвърляте неупотребени, но вече развалени продукти. Всичко е приготвено за вас от закуската до вечерята. Храната ти е готова и до теб във всеки момент, когато имаш нужда да се заситиш“, обяснява чаровно блондинката. „А и нека не забравяме, че в днешно време набавянето на качествени продукти е все по-трудно“, допълва тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *