Елитът на роботизираната хирургия се събира в България

Боби Чолакова
Световният конгрес се организира под егидата на Медицински университет – Плевен 
 България ще бъде домакин на едно от най-големите международни събития в сферата на роботизираната хирургия. От 26 до 28 септември 2019 г. в София ще се проведе 11-тата среща на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия под егидата на Медицинския университет в Плевен. Това е един от най-значимите форуми в областта на най-високотехнологичното лечение в света.

Всяка година различна държава с особен принос към тази сфера печели домакинството. Тази година събитието се провежда у нас след успешната кандидатура и блестящото представяне на световния конкурс на екипа на МУ–Плевен – лидер в обучението и практиката в областта на роботизираната хирургия в България. Мотото на тазгодишния форум е „Отвъд границите със знание и иновации“.

Конгресът ще се състои в аудиториите на СУ „Климент Охридски“ и ще приветства представители на международната научна и експертна медицинска общност. Събитието ще уважат създателите на роботизираната хирургия в света. Лекции за своя опит и бъдещето на високите технологии в медицината ще изнесат проф. Робърт Холоуей, проф. Камран Нежат и проф. Ричард Сатава. Участници във форума ще бъдат медици от Европа, САЩ и Китай, като азиатските специалисти ще споделят опита си в ултразвуковата операция „хайфу“.

„За нас е изключителна чест, че успяхме да привлечем този международен форум в България и да представим високите достижения на страната ни и на нашите специалисти на международно ниво. Преминахме през продължителна селекция с редица критерии за оценка на предложенията и експертизата и сме горди да представим на света възможностите на роботизираната хирургия в България, както и да срещнем международния опит с нашите специалисти“, сподели проф. Славчо Томов, ректор на МУ–Плевен.

Повече информация за събитието и условията за участие, може да намерите тук: https://sofia.sergs.org/  

За Медицинския университет – Плевен:
Медицински университет – Плевен се откроява на картата на висшето медицинско образование у нас и в Европа със съвременния си облик на водещ образователен и научноизследователски център с приоритети в развитието на роботизираната хирургия и телемедицината, привличащ все повече български и чуждестранни студенти. Университетът провежда обучение в 14 специалности, по 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 4 професионални направления – медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве. През 2007 г. към МУ–Плевен е разкрит уникален за Източна Европа и на Балканския полуостров Телекомуникационен ендоскопски център с експериментална операционна зала и виртуална зала с тренажори.
Повече информация, може да намерите тук: http://www.mu-pleven.bg/ 

За Европейската асоциация по роботизирана хирургия (SERGS):
От основаването си през 2009 г., Европейската асоциация по роботизирана хирургия (SERGS) работи върху развитието на знанията в роботизираната хирургия в Европа и разгръщането на силно международно сътрудничество в различни хирургически области като онкология и ендометриоза.
Повече информация, може да намерите тук: https://www.sergs.org/ 

M3 Communications Group,  press@m3bg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *