Intracom Telecom представя проект за Wi-Fi виртуализация в Испания

БОБИ  ЧОЛАКОВА
Intracom Telecom, световен доставчик на телекомуникационни системи и решения, обяви въвеждането на виртуализирана Wi-Fi платформа в Испания пред Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги. Проектът предоставя възможност за централизирано управление на различни Wi-Fi мрежи, независимо от използваната точка за достъп, като по този начин предлага на абонатите в страната сигурна безжична връзка, както и роуминг. Трима членове на организацията вече се възползват от качествата на платформата.

Решението на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги да избере проекта за Wi-Fi виртуализация на Intracom Telecom e напълно съгласувано с международната инициатива WiFi4EU и отговаря на нуждата да бъде предоставена безпроблемна Wi-Fi връзка в целия испански регион. Чрез платформата, която съчетава мощността на Софтуерно дефинираните технологии и качествата на Виртуализацията на мрежовите функции, членовете на Асоциацията значително ще развият услугите си. Благодарение на иновативния проект, те могат да използват точките за Wi-Fi достъп на други оператори без да правят каквито и да било промени в съществуващата си инфраструктура, като в същото време остават търговски и оперативно независими едни от други.

Като допълнение към генерирането на нови източници на приходи, доставчиците на телекомуникационни услуги в Испания вече могат да обслужват общини, училища и местни предприятия под шапката на интелигентните градове. Виртуализираната Wi-Fi платформа на Intracom Telecom предлага редица иновативни възможности, предоставени чрез внедряване на облачни технологии, базирани на модела платформа като услуга.

„Развитието на иновациите е от решаващо значение за испанските телекомуникационни оператори, които непрекъснато подобряват своите услуги, а секторът инвестира в развитието си повече от 766 милиона евро годишно. Като пионери във внедряването на широколентов достъп с оптични влакна, ние имаме мисията да усъвършенстваме Wi-Fi мрежите във всички градове, в които присъстваме. Сътрудничеството с Intracom Telecom ни дава възможност да развием мобилните услуги, които предлагаме, като предоставим на своите клиенти предимства, които  да ни отличат“, коментира Антонио Гарсия Видал, президент на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги.

„Необходимостта от постоянен достъп до Wi-Fi мрежи става все по-голяма. Това е предизвикателство, върху което се фокусира и инициативата на Европейския съюз WiFi4EU. За да отговори на тази нужда, Intracom Telecom създаде виртуализираната Wi-Fi платформа, предоставяйки на членовете на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги да се възползват от всяка точка за Wi-Fi достъп, разположена в тяхната мрежа, независимо от операторa, с когото работят. Нямаме търпение да предоставим възможност на всички представители на организацията да се възползват от качествата на проекта ни“, допълни Сотирис Битас, маркетинг директор на Intracom Telecom Telco Software Solutions.

Виртуализираната Wi-Fi платформа на Intracom Telecom ще бъде представена на международната конференция Mobile World Congress, която ще се проведе между 25 и 28 февруари в Барселона.

За Intracom Telecom:
Intracom Telecom е глобален доставчик на телекомуникационни системи и решения, работещ на пазара вече 40 години. Компанията се е превърнала в еталон за фиксиран безжичен достъп и иновации в 5G/4G безжична връзка, backhaul и small-cell SON backhaul международната сфера. Intracom Telecom предлага всеобхватно портфолио от софтуерни решения, генериращи приходи, и пълна гама от ИКТ услуги, фокусирайки се върху IoT, SDN / NFV, Big Data analytics & data-driven intelligence и решенията за умни градове. Компанията също така се обръща към енергетиката и комуналните услуги, като акцентира върху интелигентното измерване и крайните IT решения. Intracom Telecom поддържа собствени научноизследователски и производствени мощности и инвестира значително в разработването на авангардни продукти и интегрирани решения. Компанията има широко ноу-хау и доказан опит на пазара, обслужвайки повече от 100 международни компании в над 70 страни. Нейните дъщерни дружества обхващат Европа, Русия/ОНД, Близкия Изток и Африка, Азия и Северна Америка.
За повече информация, моля, посетете: www.intracom-telecom.com 

Анджелика Кипреу
Директор „ПР и дигитални комуникации“
Intracom Telecom Group

e-mail: ankyp@intracom-telecom.com 

Александрос Тарнарис
Директор „Маркетингови комуникации“
Intracom Telecom Group

e-mail: atarnar@intracom-telecom.com
 

За допълнителна информация, моля, свържете се с
M3 Communications Group, Inc., тел. 02/818 70 10 и press@m3bg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *