200 деца пеят на открито „Питат ли ме де зората“

Боби Чолакова

В навечерието на 3 март – Националния празник на България се организира патриотичната кампания, наречена „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“. 

На Първи март в 12.00 часa пред Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“ над 200 деца ще рецитират заедно „Аз съм българче“ и ще изпеят „Питат ли ме де зората“. Те ще са облечени в народни носии и с българско знаме в ръка.  

Кампанията се провежда за четвърта поредна година и организатори са Арт компания „Нови звезди“ и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1924“, със  съдействието  на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. В събитието ще се включат известни личности – популярни певци, журналисти и др.

Патриотичната кампания „Аз съм Българче“ е подкрепена от Маргарита Хранова, Мими Иванова и Развигор Попов, Ники Кънчев, Етиен Леви, Хайгашод Агасян, Панайот Панайотов и други популярни личности.

В събитието ще вземат участие много организации и колективи, сред които: възпитаниците на Арт компания „Нови звезди“,  голяма група от 151 НСУ „София“, както и вокалната група към училището;представителна група на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр.Неделино,  група за народни танци при НЧ „Св.Св. Кирил и Методий 1924“ с ръководител Петър БатолийскиВокална група „Смехоранчета“ с ръководител Галина Коджаманова, балет „Меги денс“ с ръководител „Меги Неделчева, Детска вокална формация „Жълтурчета“ към 4 ОУ „Проф. Джон Атанасов“ с ръководител Нора Преждова,  трио „Зорница“ с ръководител Галина Иванова, Георгия Райкова и  Фолклорна група „Житената питка“ към Софийска гимназия за хлебни и сладкарски технологии,звездите на „Нови звезди“ Цеца Сълева от Плевен,  Стефани Славчева от Плевен, Никол и Марина Иванови от София, Елица Узунова от София , която ще открие събитието с прекрасните стихове на Иван Вазов „Аз съм българче“.  

Обръщаме се към Вас с покана да бъдете наши гости и да отразите събитието. С това ще съдействаме за патриотичното възпитание на нашите деца.

Очакваме Ви на 1 март от 12.00 ч. пред Националната библиотека!

 

Гр. София                            Петя Данданова – президент на

Арт компания „Нови звезди“

                                               Георгина Георгиева – директор на

                                               Арт компания „Нови звезди“  

Арт компания „Нови звезди“
ww.novi-zvezdi.com
www.facebook.com/NoviZvezdi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *