Оратница с два нови клипа

Етно-фюжън квартетът посреща новата година на сцената,

след което тръгва на европейско турне

 

Етно-фюжън бандата Оратница представи клиповете на две парчета от последния си албум ФОЛКТРОН. И двете видеа представят групата в най-силното им аплоа – изпълнението на живо, а песните срещат минало и съвременност, традиция и иновация, фолклор и съвременни ритми.

 

Първият клип е към песента, превърнала се в неофициален български химн – „Хубава си, моя горо“. В него групата свири и танцува заедно със свои приятели и това е израз на силната връзка на музиката им с младата публика от България и света.

Хубава си, моя горо https://www.youtube.com/watch?v=vbLAEUybpmI

Второто видео е към парчето „Трап, Моме!“, със специалното участие на Магдалена Петрович с акомпанимент на виолончело. Записано по време на концерта-премиера на ФОЛКТРОН пред над 1000 човека в столичния клуб Mixtape5, то носи очарованието от живото представяне, с всички изненади и емоции, които то предполага.

Трап, моме https://www.youtube.com/watch?v=fpY2GaA_HAE

Групата, която вкара българския фолклор в дискотеките и популяризира България с десетки концерти на няколко континента вече представи новия си албум с турне в няколко български града, но ФОЛКТРОН-приключението едва сега започва!

Oratnitza_Folktron

Оратница ще посрещнат новата 2016-а година отново заедно с феновете си на грандиозно парти на 31 декември, в столичния клуб Mixtape 5, в компанията на Selector Lazy Face, High Roll, Ogonek, acidtrip и Александър Деянов – SkilleR. Мотото на събитието е „2016 – ТИ СИ!“, а посланието, че всички ние сме отговорни за своето настояще и бъдеще!

 

Веднага след концерта стартира и европейското им турне, което ще премине през Полша, Германия, Белгия, Холандия, Чехия и ще разпространи магията на ФОЛКТРОН в общо 12 града.

 

Името на новия албум на Оратница е неслучайна игра на думи, преплитаща в себе си духа на традициите с електронния отзвук на модерните стилове. Албумът съдържа 9 нови песни и един ремикс от дръм енд бейс дуото High Roll, а специални гости в него са фолклорните майстори Петър Янев (каба-гайда), Пейо Пеев (гъдулка) и Петър Мила нов (тамбура), виртуозната челистка Магдалена Петрович, както и певицата Илияна Найденова (Кипри). Парчетата показват как се развива звукът на Оратница – иновативна смесица от български фолклор, забавни и шеговити текстове и модерни жанрове (дъбстеп, дръм енд бейс, трап, хип-хоп), изпълнени на екзотични инструменти – български тъпан и кавал, перуански кахон, и австралийско диджериду.

 

ФОЛКТРОН идва три години след едноименния дебют на бандата, с който Оратница изградиха мост на младото поколение с богатството на българската традиционна музика.

 

Оратница са на https://www.facebook.com/oratnitza/

„2016 – ТИ СИ!“: https://www.facebook.com/events/1701982816701301

Билети за „2016 – ТИ СИ!“: https://www.ticketlogic.bg/-ti-si-mixtap/27883

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *