Най-добрите градове за студенти в света през 2016 г.

Къде е най-доброто място в света да станете студент? Guardian публикува класация на най-добрите градове за студенти през следващата година, която отчита фактори като финансова достъпност, привлекателност, академични стандарти, възможности за работа.

Ето според нея кои са в Топ 10.

10. Сеул

Южнокорейският град не изглежда очевиден избор за живот за студентите, но добрите възможности за работа за дипломиралите се го изпраща на почетното 10-о място в списъка.

9. Берлин

Германската столица печели предимство по критериите качество на живот и финансова достъпност на образованието. Той е перфектната дестинация за специалности като екология – парковете, дърветата и реките съставляват близо 44 на сто от Берлин.

8. Хонконг

Качеството на живот и пазарът на труда за завършилите изкачва Хонконг на 8-а позиция тази година. Но липсата на поносими наеми може да бъде пречка за някои студенти да отидат да учат там. Ресторантите и търговските центрове работят до много късно в града, което е идеалното работно време за студентите.

7. Монреал

Всички канадски градове се представят добре по критерия качество на живот, но това, което отличава Монреал, е неговият цветен микс от националности в университетите. Градът привлича много международни студенти.

6. Сингапур

Сингапур печели точки по всички критерии в класацията, но едно леко подобрение в университетите в града би го изстреляло на челното място през следващите години.

5. Лондон

Качеството на живота и многото световноизвестни университети привличат много студенти в Лондон. Заради увеличаването на наемите обаче градът продължава да пада в класацията – от трето място миналата година и второ преди две години.

4. Сидни

Най-големият град в Австралия не привлича толкова с качествени университети или финансова достъпност, колкото с качеството на живота и доброто време, заради които идват студенти от цял свят. Сидни е изборът на много млади хора, които искат да учат специалности, свързани с модната индустрия.

3. Токио

Токио е сред най-желаните градове от студентите и е с най-много точки по критерия качество на живот. Освен това предлага добри възможности за работа на младите образовани хора, но липсата на разнообразие от националности му коства миналогодишното второ място.

2. Мелбърн

Мелбърн е перфектното място да изкарате диплома на другия край на света. Градът има максимален брой точки по показателите възможности за работа, разнообразен микс от студенти и качество на живот. Не успява обаче да заеме почетното първо място заради липсата на известни университети там.

1. Париж

Данните в класацията са събирани преди терористичната атака в града през ноември. За трета поредна година френската столица печели почетното място със своите 18 световноизвестни университета, добро качество на живота и силен трудов пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *