Поредна оставка в кабинета на Тръмп

Министърката на вътрешната сигурност на Съединените американски щати Кирстен Нилсен, която изпълни някои от строгите гранични политики на президента Доналд Тръмп, подаде оставка, предаде Би Би Си.

Кирстен Нилсен заяви, че тази работа за нея е била истинска чест и възможност, идваща веднъж в живота. Тя беше отговорна за изпълнението на задачата за издигане на стена по границата с Мексико, както и разделянето на мигрантски семейства, влезли нелегално в Щатите.

Кирстен Нилсен не разкри причината, поради която подава оставка. Политиката на републиканеца Доналд Тръмп за разделяне на родители и деца, както и издигането на стена, бе подложена на остра критика. Стена по границата с Мексико обаче бе основно негово обещание по време на предизборната кампания.

В социалната мрежа Туитър американският президент Доналд Тръмп съобщи, че на мястото на Нилсън ще бъде назначен Кевин Макалийнън, който до този момент беше шеф на службата за митнически и граничен контрол. Същевременно той благодари на Кирстен Нилсен за работата ѝ като министър на вътрешната сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *