BTL Industries с ръст от 48.7% за 2018 г.

Боби Чолакова

Служителите на компанията вече са над 300

BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска апаратура в света, отбелязва впечатляващ ръст от 48.7% за 2018 г. Приходите на компанията за миналата година са 151 358 000 лв. спрямо 101 788 000 лв. през 2017 г. Бурният растеж е резултат от сериозни инвестиции в развитието на производството и човешкия капитал.

 

Компанията постига и значителен ръст в броя на служителите. В момента в BTL Industries работят над 300 души, като през 2017 г. те са били 209. Тенденцията е персоналът да продължи да се увеличава паралелно с разширяването на производствения капацитет на компанията.

 

„BTL Industries се развива изключително динамично. Годишно в България произвеждаме над 20 000 високотехнологични медицински уреда в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина. Изнасяме продукцията си в повече от 120 страни в света, като през миналата година компанията стъпи на още един континент с откриването на офис в Австралия. Ще продължаваме да се разрастваме, като за 2019 г. прогнозираме да постигнем сходен ръст както през 2018 г.”, коментира Георги Петков, изпълнителен директор на BTL България.

 

2018 г. беше изключително успешна за BTL Industries не само заради високите финансови показатели, но и заради постиженията в сферата на естетичната медицина. През миналата година компанията пусна на пазара революционния апарат Emsculpt, който предизвика истински фурор на американския пазар. Това е първият уред в естетичната медицина, използващ високочестотна електромагнитна технология, която едновременно стяга мускулите и изгаря мазнините в третираната зона. Над 90% от продажбите на Emsculpt са регистрирани на американския пазар.

 

 

За BTL Industries

BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 20 години на българския пазар. Производствената й база се намира в Пловдив, като разполага и с R&D център. Общият брой на служителите е над 300. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите й се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента. Апаратите, произведени от BTL Industries, са отличени с редица награди за иновативност, дизайн и принос в развитието на медицината в световен мащаб.

 

Вижте още на https://www.btl.bg/ или https://www.facebook.com/btl.karieri/

 

 

За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc.

 email: press@m3bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *