Д-р Милен Врабевски е Татко на хилядолетието

Боби Чолакова

Ники Кънчев и Ники Сотиров с приз в галерията на Ники Младжов

Д-р Милен Врабевски е Татко на хилядолетието, стана ясно в Деня на Земята на тържествена церемония в столичната галерия Нирвана, известна като един от най-стойностните центрове за изкуство в страната.

В арт пространството на Ники Младжов сред картини на прочутия в цял свят български художник Николай Панайотов за шести път бяха връчени наградите „Татко на годината“ под егидата на Зет и Ем Прайвит Ко.

Д-р Милен Врабевски, който е председател на фондация „Българска памет“, бе обявен за „Татко на хилядолетието“ за годините на неуморна работа и усилия, посветени на българските деца.

Актьорът Ники Сотиров получи престижния приз „Татко на годината“ от ръцете на собственика на галерия Нирвана Ники Младжов, който изказа адмирации по повод благородните каузи, които актьорът подкрепя. „Освен че е страхотен мим и актьор, Ники Сотиров е и невероятен човек – той се включва активно в каузи на УНИЦЕФ, посвещава време, усилие и средства на добри дела в името на децата“, разказа Ники Младжов за доброто сърце на актьора.

Красимира Василева, носител на приза Майка на годината, награди тв и радио водещия Ники Кънчев за усилената му дейност в благотворителни каузи, посветени на децата. „Галерия Нирвана отдавна е много повече от дом за талантливите творци – тя е и място, където се случват интересни събития, свързани с добри каузи“, сподели мнението си за арт пространството Ники Кънчев. Той стана носител на приза „Татко на годината“ за втори път – през изминалата 2018 година известният водещ сътвори истински чудеса в името на децата с аутизъм, недоносените деца, включи се в много каузи в името на опазване на живота и здравето на българските деца. „Всеки може да се включи в добра кауза – ако не със средства, с доброволчески труд“, мотивира Ники Кънчев повече хора да помагат на децата. И сподели с гостите на церемонията, че на 12 май в Sofia Live Club могат да се насладят на най-новите композиции на д-р Милен Врабевски, който освен филантроп и учен е музикант и композитор и твори с едни от най-известните имена от световната музикална сцена.

Ивелина Кунчева, водеща от „Канал 3“, връчи приза „Татко на годината“ на физика Ивайло Славов – един от основателите на Софийския фестивал на науката, който се провежда от 2011 г. Ученият получи наградата за своята отдаденост на популяризирането на науката по достъпен начин за децата. „Всеки използва в ежедневието си рационалното мислене“, аргументира Ивайло Славов нуждата от научни познания от ранна възраст.

Бизнесдамата Ралица Скорчева-Славова, председател на Спиритс България, връчи приза на Цветомир Калчев, специалист в сферата на консултантския бизнес, за благородните му инициативи в името на децата. „Всеки ден ще доказвам, че съм достоен да бъда Татко на годината“, каза той.

Носителите на приза бяха избрани от инициативен комитет от българки, отдадени на благотворителни каузи. Освен престижните статуетки наградените татковци получиха и шампанизирано вино Koks. През изминалите 5 години с престижната титла бяха отличени татковци, които подкрепят развитието, здравето, образованието и творческите стремежи на български деца.

Сред досегашните носители на приза „Татко на годината“ са Тити Папазов, отец Иван от приюта в Нови Хан и синът му отец Григорий, актьорите Дарин Ангелов, Ивайло Захариев и Момчил Степанов, певците Дичо и Емил Анчев, метеорологът Захари Недялков, ултрамаратонецът Краси Георгиев и други достойни българи. Церемонията „Татко на годината“ се организира от писателката и журналист Нина Норд и има за цел да отличи български мъже, които са посветили живота си на добри каузи в името на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *