Проведоха се квалификациите за Луда надпревара!

Илко Илиев

Предстоят финалите и мега битката за шампион на Театъра на разрушението.

Хиляди души публика се наслади на зрелищния първи ден на Луда надпревара 2019 година на столичния Околовръстен път до Симеоновско шосе. Проведоха 14 индивидуални битки, в които имаше много изненади, а по време на паузите атмосферата бе нагрята от изпълнения с ендуро мотори, UTV Polaris с атрактивни момичета, еротична автомивка и газене на коли от монстър трак. А водещият Ники Станоев за пореден път показа защо е любимец на българската публика.

Първата битка бе най-резултатната в целия ден – Шуки Ауто с Opel Corsa победи Citroen Xsantia с матрак на тавана с 40 на 32 точки. Във втората розов „Москвич“ успя да съсипе от бой Ford Sierra – 41 на 15 т., като 30 т са от заден удар. Явно руската машина бе пристрастена към немската задница. Познанията на екипа Камасутра и секс куклата на покрива не му помогна в битката срещу Ауто Софт, която загуби само с една точка – 12 срещу 11. В четвъртият батъл излезе дебютантът в Луда надпревара, но един от най-известните отбори в страната – Мирафиори, представляващи BMW клуб България. Битката на BMW срещу Opel и Дженерс Ауто бе повече от брутална и в стил Майк Тайсън в зенита на кариерата му – технически нокаут само след един удар. Но колата на Мирафиори също претърпя повреди, които ще трябва да бъдат оправени за втория ден.

Последва битката с любимеца на публиката Злати, облечен като поп и управляващ Citroen катафалка. Победител излезе екипа на Еко Той със 7 на 3, след като колата на отчето отказа, въпреки че водеше до момента на предаването на техниката.

Колата на Auto Bild направи служебна победа срещу Жокера, който така и не успя да запали своята кола, а Италфест с Lancia излезе победител в битката за Апенините срешу Самбиста с FIAT – 11:10. Владимир Мантата Николов с Opel Vectra успя да съкруши друг любимец на публиката – жълтата „Волга“ на DJ Alien – 20 на 8 т.

В следващият батъл спечели Радио Гама с Renault 19 срещу Авто Лидер с Opel Corsa – 22 на 15, а Янис Чочос с VW Vento разби Ford Escort-а на клуба на собствениците на Ford Mondeo и засипа  технически нокаут. Един от най-опитните отбори и шампион Джим Авто с BMW E34 се изправи срещу Mobile.bg с VW Polo в сблъсък на Давид срещу Голиат, но журналистът не се предаде и записа 12 т. срещу 17 на колата, в която има 70 метра тръби за усилване.

Единствената дама в състезанието – плеймейтката Кети Кор с VW Golf доста затрудни екипа на Маргел, който спечели с 29 на 19 т., а отборът на Cadillac България с Mitsubishi Galant успя да се справи с Кърти Дум и Renault 19 с 21 на 6. В последния двубой победи Иван Боксьора с VW Polo срещу Еко Той с Peugeot – технически нокаут при резултат 10 на 5 за Еко Той.

В неделния ден битките продължават с победителите, като част от отпадналите, но с ремонтирани през нощта автомобили ще се включат с бараж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *