Нарисувай ми стих – алманах за поети, които рисуват

Таня ИВАНОВА

Този призив е за всички онези, които пишат стихове, но които понякога рисуват, както и за онези, които рисуват, но понякога пишат стихове.
Разгърнете въображението си, съберете четки и платна, масла и акварели, листове и химикалки! Свържете рисунката си със стих или стиха си с рисунка! Излейте всичко онова, което чувствате, за да разгърнете напълно твореца във вас.

След успеха на представянето на двуезичния алманах на български поети по време на откриването на втората колективна изложба на испански и латиноамерикански художници „Пъстър свят“ на 19 април в София, някои от поетите ме споделиха, че също рисуват. Оттук възникна идеята да се даде възможност на тези творци и да изразят изкуството си в следвация алманах „Нарисувай ми стих“. За това вече разчитаме на издателство „Лунна светлина 13“, което ще обяви официално проекта по време на представянето си на 01.06.2019 г. от 17:00 часа в Мраморното фоайе на НДК – гр. София.

Темата на стиховете и картините е свободна, но тъй като този проект се самофинансира, участието е 20 лева. Можете да участвате с повече от едно стихотворение и картина като доплатите още 20 лева. Книгата ще бъде изцяло цветна, в размер А3.

На всеки участник ще бъде предоставена по една книга и Грамота за участие. Ще има и три награди.
Моля, изпращайте стиховете и снимките на картините си на следния имейл:

cultureandart2019@gmail.com

На същия можете да се консултирате по всякакви въпроси, свързани с този проект, а също и за начина на плащане.

Краен срок за получаване на стиховете и снимките на картините е 15.06.2019 г.
Колкото повече творци от различни градове на страната се включат, толкова повече цвят ще дадем на нашата колективна творба. Защото съм сигурна в едно: „ИЗКУСТВОТО И ЛЮБОВТА ЩЕ СПАСЯТ СВЕТА!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *