Денят на Африка 2019 ще се състои на 29 юни в София

Боби Чолакова
Тазгодишното издание на събитието, посветено на колоритните традиции и култура на Африка, ще бъде под наслов: „Здравословният начин на живот удължава неговата продължителност“

Утре, 29 юни, в София ще се проведе едно от най-цветните събития на годината – Денят на Африка 2019. Стартът е от 12:00 ч., а мястото – Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“. Организатори са Посолствата на африканските държави Алжир, Египет, Мароко, Южна Африка, Либия, Палестина и Почетните консулства на Сейшелите и Уганда в България.

Висши държавни представители, дипломати, както и всички граждани, са поканени да вземат участие в прекрасния празник и да се насладят на интересната програма, включваща танци, музика, песни, изпълнения, които отразяват африканската идентичност и култура.

Освен това посетителите на Денят на Африка 2019 ще имат възможност да видят и закупят различни африкански културни артефакти, традиционни дрехи, бижута и аксесоари, както и да опитат типична африканска кухня.Всички приходи от тазгодишното издание ще бъдат дарени за грижа за възрастни хора. 

Денят на Африка се чества ежегодно на 25 май по цял свят, за да отбележи основаването на Африканския съюз, обединяващ континента. Това е световен празник на богатата африканска култура, традиции и единност.

През последното десетилетие Африка бележи бърз и продължителен икономически растеж, целейки да играе по-водеща роля в световната икономика и да отговори на стремежите на жителите на континента към едно по-добро бъдеще, в което всички ще имат възможност да развият пълния си потенциал.

Общото състояние на икономиката на Африка продължава да се подобрява, като брутният вътрешен продукт се очаква да достигне до 4% през 2019 г. и 4.1% през 2020 г. Предизвикателството е в повишаването на сегашния икономически растеж, чрез което да се осигурят и нови работни места.

Освен това, Африка се нуждае от индустриализация и монетаризиране на богатите си земеделски, минерални и други природни източници. Ето защо, най-значимото решение на африканските политически лидери през изминалата година бе тяхното общо решение икономическата интеграция на Африка да продължи чрез създаването на Африканска континентална зона за свободна търговия. Решението бе взето на 21 март 2018 г., подписано на 29 май 2019 г. и влезе в сила на 30 май 2019 г.

Всички африкански страни се нуждаят от политическа и икономическа интеграция и добрите новини са, че нещата вървят в правилната посока. Наскоро публикуваното трето издание на Доклада за индекса за откритост на визите за Африка за 2018 г. показва, че африканските държави стават все по-отворени една към друга.


За допълнителна информация: 
Посолство на Алжир в България

Email: algsf@abv.bg
Събитието във Facebook: https://bit.ly/2JaKWwd
 


За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, press@m3bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *