Два пъти по-високи продажби за BTL Industries през първaта половина на 2019 г.

Антони Чолаков
САЩ е пазарът с най-висок ръст за уредите на компанията
 BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска апаратура в света, регистрира продажби в размер на 101 024 405 лв. за първите шест месеца на 2019 г. Това е почти 2 пъти повече в сравнение със същия период на предходната година, когато продажбите възлизат на 51 121 342 лв. Компанията отчита и друго значимо постижение – от януари до юни 2019 г. в България са произведени над12 000 високотехнологични медицински уреда. За сравнениe – техният брой през първото шестмесечие на 2018 г. е 9 230.

САЩ е пазарът, на който BTL бележи най-висок ръст в продажбите на апарати от началото на годината, а най-голям брой уреди са продадени в Румъния. Компанията се развива успешно и на други международни пазари, сред които Полша, Германия, Франция, Италия, Чехия, Мексико, Индонезия, Чили, Южна Корея.

„Първата половина на годината беше изключително ползотворна за BTL. Продължаваме да се разрастваме и да увеличаваме производителността си. Успоредно с това постоянно разширяваме и екипа в производствената ни база в Пловдив, както и в R&D центъра ни в София. Търсенето на нашите продукти на ключови международни пазари расте непрекъснато, което ни стимулира и занапред да се развиваме със същото високо темпо“, коментира Георги Петков, изпълнителен директор на BTL България.

Друго значимо постижение от последните седмици е силното представяне в ежегодната класация на в. „Капитал“ „Най-големите компании в България“. BTL Industries е на 22-ро място по рентабилност и на 30-о по ръст на приходите. Компанията се изкачва и до 24-тa позиция в категория „Топ 40 в сектор машини и оборудване“, като отчита близо четири пъти по-голям ръст от средния за първите 40 в бранша.

BTL Industries 
BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 20 години на българския пазар. Производствената й база се намира в Пловдив, като разполага и с R&D център. Общият брой на служителите е над 300. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите й се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента. Апаратите, произведени от BTL Industries, са отличени с редица награди за иновативност, дизайн и принос в развитието на медицината в световен мащаб.

Вижте още на https://www.btl.bg/ или https://www.facebook.com/btl.karieri/.

За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc. на, email:press@m3bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *