Пет легендарни готвача с общо 9 Мишлен звезди ще гостуват в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

Боби Чолакова

Невижданото досега кулинарно събитие ще се проведе на 20 и 21 март 2020

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще изненада гурме любителите с невиждано досега в България кулинарно събитие в ресторант Коме Прима на 20 и 21 март 2020. Пет легендарни готвача с общо девет Мишлен звезди ще покажат страстта си и ще представят невероятно кулинарно шоу в откритата кухня на средиземноморския ресторант на луксозния хотел в подножието на Пирин планина. Те ще предложат изискано шестстепенно меню и през двете вечери в петък и събота. Всеки от петимата ще подготви по едно ястие и едно ще бъде направено от всички готвачи заедно. Вечерите ще бъдат придружени с най-добрите френски и италиански вина и шампанско, предоставени с любезното съдействие на дългогодишния партньор на хотела – фирма БНК, която е лидер на местния пазар и вносител на най-ценните марки в Европа. На 21 март, събота на обяд гост-готвачите ще демонстрират майсторските си умения в ресторант VIP Room на Бъндеришка поляна до ски пистите.

 

Великолепната петорка включва френските топ готвачи Жак Пурсел, Тиери Драпо, Джоел Сезари и Жан-Батист Натали и испанеца Серджи Арола.

 

Жак Пурсел е готвач, който обича нещата да се случват. Той е човек на думата си. Известният ресторант на братята Пурсел, Le Jardin des Sens, има три Мишлен звезди. Любители на средиземноморски вкусове и емоции, те обичат да експериментират в кухнята и да споделят своята страст.

 

Родом от Вандея, в кухнята на Тиери Драпо преобладават ястия от регионите на Франция, които той е посетил по време на кариерата си. Тиери знае как да съблазни с красива, богата и изобретателна местна кухня, сервирана в неговия ресторант и хотел с две Мишлен звезди, в Сент Сюлпис-льо-Вердон.

 

Главен готвач и собственик на хотел-ресторант La Chaumière във френския град Дол, кухнята на Джоел Сезари съчетава традиционни продукти, приготвени в модерен стил. Той превръща необикновеното в оригинално и внимателно проектира всяка чиния. Шеф Сезари избира най-добрите продукти за своите клиенти, не само от региона на Юра, но и от целия свят.

 

С богат международен опит и няколко впечатляващи референции, Жан-Батист Натали е известен като най-младия готвач, получил Мишлен звезда за своя ресторант Hostellerie La Montagne в Коломби-ле-Деу-Еглисес. Неговият стил е вдъхновен от диви аромати, а призванието в живота му е разказвач на вкусове.

 

Прочут с креативната кухня в ресторанта си с две Мишлен звезди „LAB By Sergi Arola“ в Синтра, шеф Серджи Арола се откроява на кулинарната сцена със страстта си към музиката. Той е китарист в испанска рок група и е известен още като „рок звезда шеф“.

 

Освен събитието с легендарните гост-готвачи, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско продължава кулинарната си традиция да организира  тематични вечери в средиземноморския си ресторант Коме Прима, посветени на различни национални кухни. Концепцията за кулинарните пътешествия около света бе стартирана преди година и половина като гостите на елитния ресторант се потопиха във вкусовете на Тоскана, Франция, Испания, Швейцария, Сардиния, Русия, България, Малта, Прованс и Япония. Кулинарната магия продължава на 18 януари с нова Тосканска вечер, последвана от тематична вечеря с морски дарове на 22 февруари и модерна Българска вечер на 7 март.

 

Тези, които искат да станат част от тази кулинарна магия, могат да резервират престоя си или само избрана тематична вечеря на следния линк:

https://www.kempinski.com/en/bansko/hotel-grand-arena/special-offers/ или да се свържат с отдел Резервации на reservations.grandarena@kempinski.com.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *