BILLA България открива нов магазин във Велико Търново

Над 2 млн. лева инвестира търговската верига в изграждането на модерния обект

 

На 30.09.2021 г. официално ще отвори врати нов BILLA магазин в гр. Велико Търново, разположен на бул. „Беляковско шосе“ №1. Това е поредният обект на търговката верига, който получава отличителното собствено име – „BILLA Слънчев дом“. В него посетителите ще открият над 7700 артикула от различни продуктови категории и богато разнообразие от предложения на изгодни цени, разположени в удобната и модерна търговска зона с площ от 755 кв.м. Общата инвестиция е в размер на 2 млн. лв., които обезпечават съвременното техническо оборудване, интериорното и екстериорно изграждане на търговския обект, както и дигиталните решения в полза на комфорта на клиентите.

 

Обектът е част от активната политика за разширяване на търговската мрежата на BILLA, която се утвърждава като търговската верига с най-голям брой магазини в страната, налагащи модерната визия на пазаруване с фокус върху клиента и неговите високи очаквания.

 

Посетителите на новия магазин на BILLA във Велико Търново ще открият 4 броя каси на самообслужване, които им предоставят възможност сами да сканират и организират своите покупки, да проследят сметката си, при спазване на необходимата дистанция. Традиционните етикети ще бъдат заменени от дигитални, върху които на електронен дисплей ще са изписани името на продукта, производител, грамаж и цена.  Наред с дигиталните нововъдения, просторната и удобна търговска зона, удобството на клиентите ще бъде обезпечено и от просторен паркинг с близо 52 паркоместа.

 

Щанд за жива бира ще зарадва клиентите на новооткритият магазин на бул. „Беляковско шосе“ №1, заедно с богатия асортимент от артикули, изобилието от стоки българско производство, свежите плодове и зеленчуци без пестициди, отгледани по програмата „BILLA Градини“, както и качеството на собствените марки, сред които „Българска ферма“, Clever, BILLA и BILLA Premium.

 

„BILLA Слънчев дом“ отговаря на най-високите изисквания за енергийно ефективно строителство. Оборудван е с модерни хладилни витрини и LED осветление за целите на отговорното потребление на ресурси и опазване на околната среда.

 

„Горди сме, че продължаваме да се разрастваме, като се придържаме към дългосрочната си стратегия за активно разширяване на мрежата ни от обекти. Освен този нов обект, в началото на октомври предстои да открием и затворения за реконструкция магазин тук – във Велико Търново. Благодарни сме на нашите клиентите, които всеки ден ни гласуват доверие и избират да пазаруват при нас. Това ни стимулира да продължим да работим с все по-бързи темпове и да надграждаме постигнатото,“ сподели Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на BILLA България.

 

Специална брошура с промоционални предложения по повод откриването на новия обект ще зарадва клиентите на търговската верига.

 

За REWE International AG

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG управлява не само австрийския си бизнес с търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG, но също и международния ритейл бизнес на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез марката BILLA компанията е представена в България, Чехия, Русия, Словакия и Украйна; чрез дискаунтъра PENNY – в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; чрез IKI – в Литва, и чрез веригата дрогерии BIPA – в Хърватия.

 

За REWE Group

REWE Group е сред водещите компании в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа.

Портфолиото й включва супермаркети и магазини за търговия на дребно на марките REWE, REWE CENTER, REWE CITY, BILLA и MERKUR, дискаунтъра PENNY, както и магазините за строителни материали toom. Компанията управлява и киоски и магазини, предлагащи продукти от първа необходимост (REWE To Go), както и платформите за онлайн пазаруване REWE Lieferservice, ZooRoyal, Weinfreunde и Kölner Weinkeller. Марката DER Touristik обединява туроператорите ITS, Jahn Reisen, Dertour, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, Kuoni, Helvetic Tours, Apollo и Exim Tours, повече от 2 400 туристически агенции (включително DER Reisebüro, DERPART и партньори), хотелските вериги lti, Club Calimera, Cooee, PrimaSol и Playitas Resort, както и директния оператор clevertours.com

 

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите компании в България“, BILLA България заема 20-о място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

 

На Европейските бизнес награди през 2015г. и 2016г. компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“, а през 2018г. търговската верига е избрана за „Национален победител“ в категорията „Социална отговорност и опазване на околната среда“. През 2019г. компанията също е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Ангажираност към потребителите и пазара“.

 

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS за 2020-2021г., българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за прясно месо“, „Програма за лоялност“, „Отдел за риба и морски дарове“ и „Отдел за деликатеси“.

BILLA България е любима търговска верига на българите в четири поредни години (2016-2019) според резултатите от единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“. През 2020г. компанията е отличена с награда за любим бранд на българите, както и със своите собствени марки BILLA Brand и BILLA Градини в категориите „Собствени марки“ и „Собствени марки – храни и напитки“.

 

Веригата е представена в 39 града в страната със 130 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

 

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja! Natuеrlich.

 

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

 

За повече информация за BILLA България, моля, свържете се с Мария Гуляшка, Параграф 42 на тел. 0886 427 116 или e-mail: m.gulyashka@paragraph42.bg

 

За повече информация за REWE International AG, Email: M.Sperl@rewe-group.at

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *