Как да се справим със загубата на коса?

Често пъти, когато поглеждаме към четката за коса и видим огромен брой косми останали в нея – се плашим. Множество фактори водят до по-бързото падане на коса, както и нейното увреждане. Според последни данни, пациентите, които са били засегнати от КОВИД-19 и са го преболедували по-тежко, страдат от загуба на коса. Важно е, да обърнем внимание на проблема на време и да предприемем нужните мерки, за да укрепим, заздравим и стимулираме растежа на своята коса.

Средно човек губи по 100 косъма на ден. Това може да звучи като голямо число, но е важно да отбележим, че имаме средно около 100 000 косъма на главата.

Стресът е главния виновник за косопада при голям процент от хората, които се сблъскват с този проблем. Напрегнатото ежедневие, пандемията, проблеми в личния и професионалния живот рефлектират върху цялостното ни здравословно състояние. Косопадът може да бъде и резултат от хормонални промени, медицински проблеми и наследственост.

Здравословните проблеми и пост-ковид загубата на коса могат да бъдат част от причините, които предизвикват косопад, но за да спасим и заздравим косата си е важно да обърнем внимание на няколко аспекта от грижите, които полагаме за нея.

Витамини

Дефицитът на витамини може да бъде рисков фактор, който да допринесе до загубата на коса. Затова е важно да си набавяме нужните съставки – така ще укрепим косъма, а това  ще доведе и до избягване на косопада.

Използването на правилна козметика

Ако искаме да имаме здрава, лъскава и гъста коса, е добре да изберем подходящите продукти, за да постигнем желания ефект. Използването на шампоани, маски и серуми за коса, които съдържат съставки като арган и кератин, оказва положителен ефект върху цялостното състояние на косата и скалпа. Кератинът, като протеин, прониква дълбоко в космения фоликул и го прави по-твърд. В резултат на това къдравата коса става по-гладка, подобрява се блясъка и предотвратяване изтъняването на косъма.

Аргановото масло съдържа съединения, които се наричат феноли. Заедно с антиоксидантите, те укрепяват космените фоликули и стимулират производството на клетки в скалпа. Арганът и витамините, които се съдържат в него, стимулират растежа на косата, удебеляват и заздравяват косъма.

Вредите от термичната обработка

Честата употреба на сешоар, преса или маша, изсушава и уврежда косъма. Топлината уврежда скалпа, което оказва влияние върху растежа на косата. Важно е да намалим употребата на такъв тип уреди, ако искаме здрава коса.

 

Четката за коса – по-важна от всякога

Ако използваме грешната четка за коса, това може да доведе до трудно разплитане, дърпане и накъсване на косъма. Агресивното ресане на косата може да ерозира кутикулата на косъма, което води до загуба на коса. Не е препоръчително мокра или влажна коса да се реше с нормална четка, тъй като когато косъмът е мокър, той е много по-еластичен и опъването му уврежда външния вид на косата. Има специални четки, които са предназначени за влажна коса.

 

„Инвестирайте в косата си. Тя е короната, която никога не сваляте“.  Красивата, здрава, гъста и бляскава коса е трудна за постигане, но с правилните продукти и грижа, може да бъдем една стъпка по-близо до заздравяването на косъма и предотвратяването на косопада.

Специалните продукти за коса на Ozone Gold комбинират озониран зехтин, арган и кератин, които са силна комбинация от хранителни вещества за косата. Шампоанът не просто подхранва косата, но запазва влагата в косъма, почиства скалпа и подобрява здравето му. Серумът на Ozone Gold е важна част от рутината, при грижа за косата, той допринася за блясъка и копринената мекота на косата. Ако пък искаме да използваме продукт, който е специално създаден за борбата с косопад, може да се доврим на Серума срещу косопад, който е с комплексна формула Planta fluid PV-1, специално проектирана да намали косопада и да стимулира растежа на нова коса.

***

OZONE GOLD е немска марка линия от уникални продукти, произведени по най-съвременни стандарти и предназначени за подобряване на здравето и подхранване на красотата. Продуктите   се произвеждат в съответствие с добрата производствена практика и най-високите стандарти за качество. Основните съставки на продуктите OZONE GOLD са натуралният студено пресован зехтин (EVOO), който се получава от сочните и узрели маслини от средиземноморския регион и чист медицински озон (O3), който се получава по специален технологичен процес.

 

Facebook

Instagram

Youtube

За повече информация

Надя Ванева

Директор корпоративни комуникации

3CON Communications

 

http://3con.eu

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *