DIGITALL разширява присъствието си в Европа

 

През последната година DIGITALL отвори нови офиси в Полша, Португалия, Румъния, Австрия и Швейцария.

Варшава, Полша / Франкфурт, Германия / София, България, 15 юни 2022 г.

Технологичната компания DIGITALL (която бе създадена при сливането на BULPROS и немската ec4u) стъпва в Полша и открива нов офис във Варшава. С тази стъпка DIGITALL засилва позициите си на европейския пазар, а амбициите ѝ за новооткрития хъб в Полша са локацията да се превърне в един от най-големите центрове на компанията в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Развитието на дейността на DIGITALL в ЦИЕ е насочено, както към разрастване на екипа и разширяване на технологичната експертиза, така и към навлизане на нови пазари и установяване на партньорства. Като част от плановете си за растеж, от края на 2021 г. DIGITALL активно засилва присъствието си на картата на Европа.

За стратегията за  развитие и управление на  локации, човешки ресурси и привличане на таланти отговаря Йордан Гинев, Chief HR & Supply Chain Officer в DIGITALL. Основният му фокус е определяне и изпълнение на стратегията за развитие на водещите технологични хъбове на компанията с цел ускоряване на растежа ѝ. Гинев има стратегическа роля при набирането на таланти в компанията, като въвежда и управлява програми за привличане на кадри в различните хъбове на DIGITALL.

Под неговото ръководство компанията отвори в рамките на по-малко от година офиси на няколко нови пазара, като Лисабон (Португалия) и Крайова (Румъния), както и разширява дейността си с нови офиси в Женева (Швейцария) и Виена (Австрия).

Във връзка с откриването на полския офис на DIGITALL Йордан Гинев споделя: „Разширяването на дейността ни в Полша е от стратегическо значение за DIGITALL, тъй като ни дава възможност да диверсифицираме технологичната си експертиза и локациите, в които развиваме иновации. Полша е привлекателна дестинация за технологични компании, инвеститори и клиенти, благодарение на чудесната комбинация от модерни технологии, силен ИТ сектор и квалифицирани специалисти.“

Компанията стъпва на полския пазар, заради факта, че страната е утвърдена дестинация в технологичната сфера. Полша има един от най-прогресивно развиващите се ИТ сектори в ЦИЕ и се нарежда сред 10-те най-добри дестинации за инвестиции в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM) според последния доклад за преките чуждестранни инвестиции (FDI) за 2021 г. Освен това страната предлага благоприятна среда за развитие на бизнеса и голям набор от квалифицирани и опитни кадри.

Офисът на DIGITALL във Варшава ще доразвива и разширява компетенциите на компанията в областта на бизнес решенията за интеграция и анализа на данни, облачните услуги, както и решенията за управление на процесите по продажби, маркетинг и обслужване на клиенти.  Фокусът на фирмата в Полша ще е върху индустрии като финансови услуги и застраховане, търговия на дребно, потребителски стоки, мода и луксозни стоки, автомобилна индустрия, производство и строителство и други.

Новооткритият офис на  DIGITALL във Варшава ще се ръководи от Богдан-Разван Банцила, професионалист с над десет години опит и доказана експертиза в развитието на нови пазари и привличането на клиенти.

Гинев допълва: „Стратегията за развитие на локациите ни предвижда в бъдеще DIGITALL да разширява новосъздадените технологични хъбове в Португалия, Румъния, Полша, както и съществуващите офиси в България (София, Пловдив, Варна, Бургас). Планираме и стъпване на нови пазари.“

Повече информация за офисите на DIGITALL може да намерите тук.

За DIGITALL

Ние сме DIGITALL – дигитален лидер, роден от две технологични компании с повече от 20 години опит на световния пазар. Обединявайки усилията си, ние предоставяме на големите компании следващото поколение дигитална трансформация и облачни услуги в сферата на дигитализацията. Ние дигитализираме и защитаваме клиентите, служителите и данните. Клиентите ни се доверяват да трансформираме основните им бизнес процеси по сигурен начин в дигиталния свят.

DIGITALL оперира в световен мащаб и има над 1500 служители в 28 офиса в 13 страни в Европа и Северна Америка.

В допълнение към създаването на конкурентно портфолио, нашият екип от експерти е установил стратегически партньорски отношения с водещи технологични компании, сред които Salesforce, Microsoft, IBM, SAP, Cisco, Snowflake, Zuora и др.

 

За повече информация:

https://digitall.com

Контакти:

Деница Михова  denitza.mihova@digitall.com

Весела Каврошилова  vesela.kavroshilova@digitall.com

Яворка Петрова  y.petrova@vando.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *