Радев: Едните пазаруват депутати, другите искат да връщат стария корупционен модел

 

Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискедитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел.

Това коментира президентът Румен Радев, който посети Националния център по мехатроника.

По думите му и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа. „Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго“, коментира още президентът, цитиран от БНТ.

Той подчерта, че кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че България може да отстъпи от ветото за Северна Македония.

„Знаете, че министър-председателят заминава в Брюксел другата седмица и трябва да отстои националния интерес. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър председателят и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко хитруване или опит за подмяна ще имат тежки последствия“, заяви Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *