BILLA България се присъединява към инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“

Боби Чолакова

BILLA България се присъединява към образователната програма на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“ 2023, която над две десетилетия помага на студенти и ученици да намерят правилния път за професионална реализация. Шестима младежи ще имат възможността да се докоснат до вътрешните процеси и културата на компанията, заемайки за един ден позициите Мениджър „Корпоративни комуникации“, Мениджър „Електронна търговия“ и Мениджър „Обучителен център“. В тясно сътрудничество с мениджърите, избраните кандидати ще могат да се потопят в работния процес и да разберат повече за това какви са дейностите и отговорностите на хората, заемащи тези длъжности.

Програмата „Мениджър за един ден“ е дългогодишна инициатива на Джуниър Ачийвмънт България, член на една от водещите организации за икономическо образование и развитие на предприемаческия дух – Junior Achievement Worldwide. Тя предоставя на младежи над 16 г. безценен опит в ранното им кариерно ориентиране. Участниците имат възможност да се запознаят с реалната работна среда в компании и организации от цялата страна и да получат вдъхновение от топ мениджъри, всичко това в рамките на един ден.

Участието на BILLA в образователната програма е част от стремежа на компанията да подобри работната среда и възможностите за кариерно развитие в страната. Компанията бе сертифицирана като „Top Employer“ за България в тазгодишното проучване на престижния международен институт Top Employers Institute. BILLA поставя фокус върху усъвършенстването на екипите и развитието на потенциала на своите служители, предоставяйки им множество кариерни възможности. За последната една година всеки десети служител на компанията е получил повишение, а близо 2000 служители са преминали успешно електронно обучения за повишаване на квалификацията си.

За REWE International AG

От своята централа във Винер Нойдорф REWE International AG управлява не само австрийския си бизнес с търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG, но също и международния ритейл бизнес на REWE Group (Организационно звено Handel International). Чрез марката BILLA компанията е представена в България, Чехия и Словакия; чрез дискаунтъра PENNY – в Чехия, Унгария, Италия и Румъния; чрез IKI – в Литва, и чрез веригата дрогерии BIPA – в Хърватия.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин в София. Тя е представена в 46 града в страната с общо 148 търговски обекта, което я прави веригата с най-голям брой магазини в България. Компанията продължава да развива своята мрежа от супермаркети и да предоставя на клиентите си търсените от тях качествени и свежи месо, хляб, плодове и зеленчуци, деликатеси и всичко необходимо за ежедневното пазаруване на добри цени, отговарящи на индивидуалните възможности на всеки клиент.

За контакт: Боряна Нейкова, мeниджъp „Kopпopaтивни комуникации“ на BILLA България, e-mail: b.neykova@billa.bg

Ружа Загорска, SiteMedia Consultancy,  e-mail: r.zagorska@sitemedia.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *