Xiaomi и Leica откриват Xiaomi x Leica Optical Institute, пионер в областта на мобилните изображения

Пекин, Китай,  – Xiaomi, една от водещите световни компании за смартфони, и Leica Camera AG обявиха създаването на Xiaomi x Leica Optical Institute. Създаването на този институт бележи значителен етап в индустрията на смартфоните. С оптичната технология в основата си, институтът е готов да обедини редица интегрирани интердисциплинарни науки, включително дигитални изображения и технологии за изкуствен интелект.

Xiaomi x Leica Optical Institute, надграждайки върху първоначалната съвместна работа на двата бранда, разработва съвместен новаторски индустриален стандарт за оптични характеристики на мобилните устройства, вдигайки летвата както по отношение на технологиите, така и по отношение на потребителското изживяване. Тази инициатива поставя силен акцент върху философията, технологията и потребителското изживяване. Xiaomi 14 Ultra, новият флагман в областта на мобилните изображения, е първата стъпка в развитието на този стандарт и е създаден, за да осигури несравнима оптична производителност в областта на мобилните изображения. Премиерата на Xiaomi 14 Ultra е планирана за този месец.

Xiaomi x Leica Optical Institute непрекъснато ще насърчава задълбочените иновации в оптичната технология за мобилни изображения, като целта е да се създаде усъвършенствана оптична система за мобилни изображения в ерата на мобилната фотография. Използвайки основните силни страни на Leica и Xiaomi, институтът се фокусира върху четири основни технически фактора: проектиране на свръхпрецизни оптични лещи в компактен форм фактор, постигане на идеална производителност при изчислителна фотография, поддържане на най-строгите оптични стандарти за лещи и провеждане на изследвания и прилагане на авангардни оптоелектронни технологии.

За да постигнат тази цел, Xiaomi и Leica инвестират значителни ресурси и събират съвместен екип от над 200 експерти. Питър Карбе, легендарният оптичен дизайнер, който стои зад четвъртото поколение обективи на Leica, включително емблематични дизайни като Noctilux и серията APO, заема ролята Оптичен експерт. Зенг Хюзонг, Старши вицепрезидент на Xiaomi Group и Президент на отдела за мобилни телефони на Xiaomi, ще бъде директор на института. А И Ян, Ръководител на софтуерния технически екип на Xiaomi Group, и Уанг Сюанран, Генерален мениджър на отдел „Фотоапарати“ на Xiaomi, ще са заместник-директори.

Xiaomi предоставя на Института сериозна подкрепа за научноизследователска и развойна дейност. Понастоящем в Пекин са планирани три големи лаборатории, които са насочени към хардуера на камерата, изображенията и обективната и субективната оценка на качеството на изображението. С обща площ от 2644 м² те ще бъдат сред най-добрите, най-големите и най-автоматизираните лаборатории за камери.

Партньорът и президент на Xiaomi Group Уилям Лу заяви: „В продължение на повече от сто години Leica се ангажира със създаването на оптични лещи от световна класа, които въплъщават в себе си сложния оптичен инженерен дизайн и изисканото майсторско производство. Xiaomi вярва, че „светлината е в основата на изображенията“ и е ядрото и крайъгълният камък на „придаването на усещане за дълбочина на реалността“. Чрез Xiaomi x Leica Optical Institute ще използваме още повече силните страни и на двете компании, ще разширяваме непрекъснато границите на оптичните възможности за мобилни изображения и ще бъдем последователни лидери в ерата на мобилната фотография.“

Матиас Харш, Главен изпълнителен директор на Leica Camera AG, заяви: „Партньорството ни с Xiaomi през последните две години е наистина забележително. Заедно успешно интегрирахме емблематичното фотографско изживяване на Leica в света на мобилната фотография, пример за което са нашите съвместно разработени оптични обективи Leica Summilux. Оптичната система в Xiaomi 14 Ultra представлява най-новата ни съвместна работа. Разполагайки с най-добрите Summilux обективи в мобилни устройства до момента, Xiaomi 14 Ultra е създаден, за да бъде начело на следващото поколение мобилни оптични изображения. Optics въплъщава техническото наследство на Leica. Чрез създаването на Xiaomi x Leica Optical Institute сме готови да съберем екипи от най-високо ниво в областта на оптиката и от двете страни. Заедно сме посветени на това да поставим началото на нова ера в оптиката за мобилна фотография, да разширим нейните граници и да създадем усъвършенствана оптична система за мобилни изображения, съобразена с нашата съвременност.“

 

За Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation е основана през април 2010 г. и е включена в Хонконгската фондова борса на 9 юли 2018 г. (1810.HK). Xiaomi е компания за потребителска електроника и интелигентно производство на смартфони и интелигентен хардуер, свързани с платформата „Интернет на нещата“ (IoT).

Възприемайки визията „Да бъдем приятели със своите потребители, да бъдем в техните сърца като любима компания“, Xiaomi непрекъснато се стреми към иновации, висококачествен потребителски опит и оперативна ефективност. Компанията създава впечатляващи продукти на разумни цени, осигурявайки възможност на всички по света да се радват на по-добър живот чрез иновативни технологии.

Xiaomi е една от водещите компании за смартфони в света. През септември 2023 г. MAU на MIUI достигна приблизително 623 милиона в световен мащаб. Компанията също така е създала водещата в света потребителска AIoT (AI+IoT) платформа с 699 милиона смарт устройства, свързани към нейната платформа към 30 септември 2023 г., с изключение на смартфони, таблети и лаптопи. Продуктите на Xiaomi се предлагат в повече от 100 страни и региони по света. През август 2023 г. компанията влезе в списъка Fortune Global 500 за пети път, класирайки се на 360-то място.

Xiaomi е част от Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index и Hang Seng China 50 Index.

За повече информация за компанията, посетете https://www.mi.com/global/discover/newsroom

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *