PRESS INFO_Хуаеуй Технолоджис България награди ученици от общинско състезание по роботика в Русе

За трета поредна година в Русе се проведе общинско състезание по роботика по инициатива на Община Русе, Русенската Алма Матер и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество (ЦПЛР–ЦУТНТ-Русе). Над 45 ученика взеха участие в инициативата, а 15-те победители бяха наградени от Хуауей Технолоджис България.

Началото на събитието бе дадено от проф. д-р инж. Пламен Кангалов, Ректор на Русенския университет, а гости на събитието бяха още председателят на Общото събрание на университета акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет, зам.-кметът на община Русе Енчо Енчев, Анелия Ангелова – старши експерт в РУО-Русе, Цветослав Димитров – директор на дирекция „Образование и култура“ в община Русе, Велислав Йончев – директор на ЦПЛР-ЦУТНТ – Русе и  Рая Гунчева от фирма Хуауей Технолоджис България ЕООД.

„Организираме събитието за трета поредна година, за да покажем на учениците как по един интересен, иновативен и интерактивен начин могат да използват блоковото програмиране, за да свържат създадените от тях програми в училище с реалния свят. Така се учат да решават практически и математически задачи докато се забавляват. Благодаря на Хуауей Технолоджис България за подкрепата, която ни оказаха тази година.  “ каза проф. Пламен Захариев, ръководител на катедра „Телекомуникации“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

„За нас образованието и дигиталните умения сред младите са в основата на бъдещото и напредничавото развитие на едно общество. Младите таланти трябва да бъдат не само подпомагани, но и окуражавани, ако имат интерес да се развиват в сферата на технологиите“, казa Рая Гунчева, директор „Връзки с обществеността“ в Хуауей Технолоджис България . “Важно е да се подкрепят децата в ИКТ и образованието, защото те са бъдещите лидери и иноватори, които ще движат технологичния напредък, икономическия растеж и обществения прогрес. Предоставяйки им необходимите умения и ресурси, им даваме възможност да успеят в един бързо развиващ се дигитален свят и да допринесат положително за обществото”, добави още тя.

 

###

За Huawei

Основана през 1987 г., Huawei е водещ световен доставчик на инфраструктура за информационни и комуникационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 служители и работи в над 170 държави и региони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.

Визията и мисията на Huawei е да предостави цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят. За тази цел компанията стимулира повсеместната свързаност и насърчава равния достъп до мрежите; компанията има за цел да предостави облачни услуги и изкуствен интелект до четири краища на земята, за да осигури превъзходната изчислителна мощ там, където е необходима; Huawei изгражда цифрови платформи, за да помогне на всички индустрии и организации да станат по-гъвкави, ефективни и динамични; предефинира потребителското изживяване с помощта на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, независимо дали са у дома, в офиса или в движение. 

За повече информация, моля посетете Huawei онлайн на www.huawei.com или ни последвайте на:
http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.twitter.com/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.youtube.com/Huawei 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *