От 22 юли всички пунктове за технически прегледи ще подават данните електронно

От 22 юли всички пунктове за технически прегледи ще подават данните електронно

 

От 22 юли всички пунктове за технически прегледи трябва да подават данните от прегледа електронно към Автомобилна администрация

Крайният срок за свързване на уредите във всички пунктове за технически прегледи към информационната система на ИА „Автомобилна администрация“ е до 22 юли 2024 г. От тогава данните от техническите средства за измерване ще постъпват автоматично по електронен път в ИААА. След тази дата дейността на всички пунктове, които не са изпълнили условията, ще бъде преустановена.

КЕШ Медия припомня, че с цел повишаване качеството на техническите прегледи и завишаване на контрола, през октомври 2023 г. бе изменена Наредба № Н-32, с която се въвеждат новите изисквания. Съгласно промените е необходимо да бъде инсталиран софтуер, одобрен от ИА „Автомобилна администрация“, чрез който в момента на прегледа резултатите от измерванията да се изпращат електронно в агенцията. До сега от 1093 пункта на територията на цялата страна, 544 вече предават данните автоматично.

От 22 април 2024 г. ИА „Автомобилна администрация“ издава разрешения на нови контролно-технически пунктове само ако вече са осигурили електронно предаване на резултатите от измерванията към информационната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *