Visa Европа ще бъде официалната платежна система на автомобилния шампионат Формула Е

Партньорството между Visa Европа и Формула Е e перфектната симбиоза между два наистина новаторски бранда, каза Марк Антипов, главен директор „Маркетинг и продажби“ във Visa Европа

 

Visa Европа обяви партньорството си с FIA (Международната автомобилна федерация) Формула Е – първото в света високоскоростно състезание с автомобили, изцяло задвижвани от електричество. След като стана партньор на пилотното издание на европейското състезание миналата година, Visa вече е и официалната платежна система за следващите три състезателни сезона на Формула Е до 2018 г. Вторият състезателен сезон започна в Пекин на 24 октомври.

Платежната система обяви също, че Нелсън Пикетмладши е първият пилот, спонсориран от Visa, който ще бъде и неин посланик. Пикетмладши е символ на уважаван и успешен пилот, в чиито вени тече страстта към високите скорости, помогнала му да натрупа впечатляващ опит за 22-годишната си възраст. По-рано тази година той спечели наградата на Visa за най-бърза обиколка – трофей присъждан на пилоти, които показват най-добри резултати за обиколка във всяко състезание.

Наградата на Visa за най-бърза обиколка ще продължи да играе ключова роля в партньорството на Visa Европа с Формула Е. В допълнение към уникалния трофей най-бързият пилот ще получава по две шампионски точки от FIA за всяка спечелена точка по време на състезанието.

„Партньорството между Visa Европа и Формула Е e перфектната симбиоза между два наистина новаторски бранда. Формула Е е символ на промяната и прехода към бъдещето на електрическите болиди в света на мотоспорта, докато ние от Visa се стремим да развиваме иновациите в технологиите на разплащанията, като ги направим по-бързи, по-лесни и по-сигурни от всякога. Ние търсим партньори, които имат същата отдаденост и стремеж към иновации и лидерство, така че за нас е съвсем естествено да разширим своята подкрепа към този революционен спорт чрез глобално спонсорство за следващите три години,“ каза Марк Антипов, главен директор „Маркетинг и продажби“ във Visa Европа.

„Безкрайно щастливи сме, че Visa Европа прие поканата ни да бъде официална платежна система на Формула Е. Visa е световно-призната компания с отлична репутация в областта на иновациите – качества, които вярвам, че правят компанията перфектния партньор на Формула Е,“ сподели Алехандро Ага, главен изпълнителен директор на Формула Е.

Visa ще разшири това партньорство като ангажира потребители, членове и търговци на всички европейски пазари чрез микс от маркетинг активности в социалните мрежи, дигиталното пространство и традиционните канали. Умелото използване на  социалните и дигиталните медии от Формула Е прави феновете част от състезанията. Доказателство за това е новаторската инициатива FanBoost, която предоставя възможност на феновете да гласуват за любимия си пилот, който по този начин ще получи допълнителна мощ в състезанието – ниво на взаимодействие, невиждано досега в професионалния спорт.

–  ###  –

Нелсън Пикет-младши споделя каква чест за него е да бъде пилот-посланик на Visa:

https://www.youtube.com/watch?v=phjgoXbR7-0 (английски език)

https://www.youtube.com/watch?v=VufX3WACCv8 (френски език)

Нелсън Пикет-младши, разказва кое прави Formula E уникална:

https://www.youtube.com/watch?v=kfw_Fv_u6_w (английски език)

https://www.youtube.com/watch?v=h4T9rEOLoZE&feature=youtu.be (френски език)

 

За Visa Eвропа

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 38 държави.

Visa Европа е в сърцето на екосистемата от разплащания, като осигурява услугите и инфраструктурата, която позволява на милиони европейски потребители, предприятия и правителства да осъществяват електронни разплащания. Нейните банки членове са отговорни за издаването на карти, партньорствата с търговци и определянето на търговски и потребителски такси. Visa Европа е и компанията, която обработва най-много трансакции в Европа – повече от 18 млрд. трансакции на годишна база.

Към момента има над 500 милиона карти Visa в Европа, като 1 на всеки 6 евро, изхарчено на континента, е с карта Visa. Общият потребителски разход с карти Visa надхвърля 2 трлн. евро на годишна база, а средствата, похарчени в точката на продажба достигат 1,5 трлн. евро.

Visa Европа е независима компания, която притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Visa Европа работи в партньорство с Visa Inc., за да гарантират разплащания с карти Visa в повече от 200 държави и територии.

За повече информация: www.visaeurope.com и @VisaEuropeNews

За Формула Е на FIA (Международната Автомобилна Федерация):

Formula E е новаторски шампионат на Международната автомобилна федерация и е първото състезание в света, в което участват болиди, задвижвани изцяло от електрическа енергия. Състезанието олицетворява визията на автомобилната индустрия за бъдещето през следващите десетилетия и служи за рамка на проучвания и развитие на електрическите превозни средства, като увеличава интереса към този тип автомобили и промотира устойчивост.

Първото издание на състезанието започва през септември 2014 г. в Пекин и завършва през юни 2015 г. в Лондон, включвайки 11 писти в 10 световни мегаполиса. В надпреварата се включват 10 отбора, всеки с 2 пилота, които създават уникална и вълнуваща серия от обиколки, ориентирана към новото поколение фенове на моторните състезания.

Вторият сезон стартира през октомври в Пекин, където състезанието се превърна в отворен шампионат, който позволява на одобрените производители да разработват нови решения. В следващите сезони промените в регламента ще позволят на производителите да се фокусират върху подобряване на технологиите при батериите.

За Нелсън Пикет-младши:

Страстта му към моторните състезания е в кръвта му и не е изненада, че шампионът на Формула E на FIA продължава семейната традиция на легендарния пилот от Формула 1 – баща му Нелсън Пикет.

След като започва кариерата си на картинг пистата в Южна Америка, Пикет-младши бързо преминава към състезателните автомобили и постига незабавен успех в южноамеркианската Формула 3. Той се мести в Европа, след като триумфира с престижно отличие в британската F3 през 2004 г. Бразилецът се състезава в сериите GP2 през 2005 г., a през 2006 г. завършва втори след дълга борба за титлата с Луис Хамилтън.

През 2008 г. Пикет се състезава за Формула 1 заедно с Фернандо Алонсо, където завоюва второ място, като помага на своя отбор да спечели четвърта позиция в шампионата при конструкторите. Пикет младши продължава да се състезава с тях и през 2009 г.

През 2010 г. Нелсън Пикет младши продължава своята кариера в американските състезателни серии – NASCAR. Той е първият бразилец, печелил състезание на NASCAR (2012 г.), а впоследствие става носител и на купата на NASCAR за камиони.

През 2014 г. Пикет се включва в шампионата Red Bull Global Rallycros, като впечатлява със своите четири победи в първия сезон. През същата година обявява своето участие в пилотното издание на FIA Формула Е 2014/2015, където се завръща отново към едноместните автомобили, с каквито не се е състезавал от 2009 г. Нелсън става абсолютен шампион и постига победи в Лонг Бийч и Москва.

Последвайте Формула Е:

Twitter:twitter.com/FIAformulaE(@FIAformulaE)#DrivetheFuture

Facebook:facebook/fiaformulae

Youtube:youtube/fiaformulae

Website: www.fiaformulae.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *