Visa откри нов Иновационен център в Лондон

  • Разположен на площ от над 1 000 квадратни метра, новият Иновационен център е най-големият по рода си за Visa до момента
  • Той ще събира партньори и клиенти на компанията от цяла Европа, за да работят заедно по проекти за нови и иновативни начини на разплащане
  • В центъра ще се осъществяват демонстрации на живо на приложения за Internet of Things (Интернет на нещата), виртуална реалност и биометрия
  • Кметът на Лондон приветства инвестицията в сферата на технологиите и финансовите услуги

 

Visa откри днес своя нов Иновационен център в Лондон, който се намира в европейската централа на компанията в Падингтън. Разположен на площ от над 1000 квадратни метра, центърът е най-големият в световната мрежа от иновационни центрове на Visa и представлява креативна среда, в която компанията работи съвместно с финансови институции, търговци и партньори по разработването на следващото поколение разплащания.

В центъра ще се провеждат вдъхновяващи и увличащи за посетителите практически демонстрации, които включват различни приложения на Internet of Things в коли и домове с достъп до интернет, като заплащане на застраховка за колата или поръчване на хранителни продукти директно от кухнята. Посетителите имат възможност да се докоснат виртуално до бъдещето на търговията, като си запазят идеалното място за предстоящо събитие от шампионата на Формула Е или изпробват биометрична идентификация при покупка на билети.

Днес Visa обяви също, че разработчиците на различни финансово-технологични решения от цяла Европа вече ще имат възможност да се възползват от платформата Visa Developer, за да създават нови, сигурни начини на разплащане. Представителите на търговци, финансови институции, технологични компании и стартиращи бизнеси могат да избират измежду начален набор от API (приложно-програмен интерфейс) и SDK (комплект за софтуерно разработване) за разплащания на Visa, както и документация за създаването на следващо поколение приложения в сферата на търговията.

„Лондон е глобален лидер във финансовите технологии, защото съумява да комбинира традиционно силните за Visa финансови услуги с нарастващия талант в технологиите и иновативния дух. Подходът на Visa в Европа е да даде на клиентите най-доброто от световния си опит и от местните постижения. Visa постига това чрез създаване на глобална мрежа от иновативни центрове, от които откритият днес в Лондон е важна част. Стремежът на компанията е да предлага най-добрите платформи и възможности за потребителите, но и да изгражда силни партньорства – както с клиенти, така и с технологични компании като Apple, Samsung и Google,“ каза Красимира Райчева, мениджър на Visa в България.

Иновационният център на Visa в Лондон

Новият център в Лондон е част от глобална мрежа от иновативни центрове и студиа на Visa в технологични горещи точки като Берлин, Дубай, Маями, Сан Франциско, Сингапур, Сао Паулу и Тел Авив.

„Подходът ни е уникален. Посвещаваме иновационните центрове на съвместната работа с клиенти, така че да намерим дигитални решения на реални бизнес проблеми или затруднения, които срещат потребителите. До момента работата ни е изключително успешна в останалите ни центрове на глобално ниво, а вълнението, че откриваме такъв модерен център в Европа, е огромно“, сподели Джим Маккарти, заместник-изпълнителен директор „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa.

С преминаването от картови към дигитални разплащания и присъединяването на нови участници към традиционните заинтересовани страни в сферата на технологичните разплащания, мисията на Visa е да гарантира, че всяко свързано с интернет или преносимо устройство, както и аксесоарите, са сигурно място за разплащания. Глобалната мрежа от иновационни центрове на Visa e съществена част от тази мисия, тъй като насърчават иновациите и създават подходяща среда, в която Visa може да ангажира, съпреживява и работи съвместно с широк кръг от партньори и клиенти:

  • Ангажира: Креативната среда на центъра предоставя на клиенти и партньори всичко необходимо за разработването на нови дигитални решения – в пространство, създадено да насърчава динамичното взаимодействие, експериментиране в реално време и бързо проектиране на прототипи.
  • Съпреживява: Visa акцентира върху ориентирания към човека подход, при който разработването на продукти поставя потребителя в основата на всичко и носи реални ползи за клиентите.
  • Съвместна работа: Клиенти и партньори могат да взаимодействат с експертите на Visa в сферата на разплащанията, както и да получат достъп до технологията на Тя включва API и SDK, които са достъпни през платформата Visa Developer.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *