ec4u и BULPROS обединяват усилията си, подкрепени от Silverfleet Capital, за да се превърнат във водещ доставчик на облачни услуги в сферата на дигитализацията в Европа

Карлсруе, София, Мюнхен, 22 март 2021 г. Компаниите ec4u и BULPROS сключиха споразумение за сливане, с което обединяват усилията си да предоставят на клиентите си следващо поколение облачни услуги в сферата на дигитализацията. Съвместната дигитална платформа ще има над 1 400 служители в 25 офиса в 11 държави и е подкрепена от Паневропейската компания за частни капиталови инвестиции Silverfleet Capital, която инвестира като мажоритарен акционер в обединената организация.

 

Компаниите ec4u и BULPROS със седалища съответно в Карлсруе, Германия, и в София, България, си сътрудничат от 2018 г. като партньори в областта на дигиталните облачни решения. Основателите и настоящите ръководни екипи на двете компании ще запазят позициите си като значими акционери и ще продължат да управляват обединената компания. Сделката по сливането подлежи единствено на одобрение от регулаторните органи.

 

Основаната през 2000 г. ec4u специализира в дигиталната трансформация на критичните бизнес процеси в областта на маркетинга, продажбите, обслужването и електронната търговия във всеки момент от потребителското преживяване. Портфолиото на компанията включва консултантски услуги, техническо внедряване, както и непрекъснато усъвършенстване и управление на CRM системите на клиентите. До момента ec4u успешно е реализирала над 800 проекта за трансформация, предимно в Германия, Австрия и Швейцария. В европейските обекти на компанията работят над 400 експерти.

 

BULPROS, основана през 2010 г., е компания за дигитална трансформация, която предлага внедряване на дигитални решения, решения за киберсигурност, миграция към облачни технологии, управлявани услуги, както и технологични услуги. BULPROS оперира в глобален мащаб с над 1000 служители в 20 офиса, разположени в Европа и Северна Америка. Компанията често е посочвана като една от най-бързо развиващите се технологични организации от водещи анализатори в бранша, сред които Deloitte и Financial Times 1000 Europe.

 

В допълнение към конкурентно портфолио и висококвалифицирани служители с експертен опит, всяка от компаниите разполага и с утвърдени взаимоотношения със стратегически технологични партньори, включително Salesforce, Microsoft, SAP, Oracle, IBM, Cisco и Snowflake.

 

Инвестиционната политика на Silverfleet Capital се ръководи от технологичната трансформация като ключова макротенденция. Решението за инвестицията в ec4u и BULPROS се основава на богатия опит на фирмата в областта на технологичните компании. Сред последните проекти на инвеститора са TrustQuay, доставчик на тръстови, корпоративни услуги и управление на фондове, както и Collectia, платформа за услуги за управление на кредити. Други успешни инвестиции в сектора на услугите включват Phase One, Ipes и TMF.

 

„Щастлив съм, че успяхме да разширим отличното си партньорство с ec4u до една обединена платформа, която ще помогне на нашите клиенти по пътя им към дигиталната трансформация, чрез предоставяне на клиентско преживяване от следващо ниво. Радвам се, че Silverfleet Capital се присъединява към нас в реализирането на нашата визия да се превърнем във водещ партньор за облачни услуги в сферата на дигитализацията.“ коментира Ивайло Славов, главен изпълнителен директор на BULPROS.

 

Давид Лау, главен изпълнителен директор на ec4u, добавя: „След като работихме заедно с BULPROS в продължение на толкова много години, от името на целия екип на ec4u се гордея, че съм част от този успех. Заедно можем повече и аз очаквам с нетърпение да ускорим растежа си с подкрепата на Silverfleet Capital.“

 

„ec4u и BULPROS са водещи доставчици на услуги на изключително атрактивния пазар за дигитални бизнес решения, базирани на облачни технологии. Радваме се, че имаме възможността да ги подкрепим, за да разгърнат пълния си потенциал за растеж в бъдеще.“ сподели д-р Кристиан Зюс, партньор в Silverfleet Capital.

 

„Както ec4u, така и BULPROS имат силни стратегически партньорства с лидерите в средата на дигиталните платформи. Ще съдействаме на двете компании да открият нови възможности за сътрудничество и разширяване.“ заяви Йоахим Браун, партньор в Silverfleet Capital.

 

Екипът на Silverfleet, който участва в сделката се състои от д-р Кристиан Зюс, Йоахим Браун, Бенямин Хубнер и Дженифър Регер. Консултанти на Silverfleet бяха Latham & Watkins (Корпоративно и данъчно право), Shearman & Sterling (Финансово право), NautaDutilh (Право), PwC (Финанси), wdp (ИТ), Grant Thornton (Данъци), Kambourov (Право), Noerr (Право), Schoenherr (Право), Bär & Karrer (Право), Kearney (Търговски въпроси), и MD Advisors (Дългово консултиране). Допълнителното финансиране е осигурено от Арес.

 

 

-End-

 

 

UK Citigate Dewe Rogerson
Patrick Evans
+44 (0)7774 133934
patrick.evans@citigatedewerogerson.com

 

Germany – IWK Communication Partner
James Gibbs

+49 89 2000 30-30
silverfleetcapital@iwk-cp.com

 

За Silverfleet Capital:

Повече от 30 години Silverfleet Capital е водещ частен капиталов инвеститор на европейския пазар на средноголеми предприятия. Инвестиционният екип от 28 ръководни мениджъри е разположен в Лондон, Мюнхен, Париж и Амстердам.

Silverfleet създава стойност, като инвестира в компании от основните си сектори, които могат да се възползват от специфични дългосрочни тенденции и после подкрепя тези компании в бъдещите им стратегии за растеж. Тези стратегии за трансформация включват инвестиции за ускоряване на органичния растеж, подобряване на международния профил на всеки бизнес, извършване на по-нататъшни придобивания и фокусиране върху оперативни подобрения. От 2004 г. насам Silverfleet Capital е инвестирала 2,1 млрд. евро в 33 компании.

Silverfleet Capital инвестира в четири сектора: i) услуги; ii) здравеопазване; iii) производство; и iv) потребителски стоки.

 

Silverfleet Capital инвестира в компании със седалище в четири региона. От 2004 г. до сега общият инвестиран капитал (%) по региони е:

– Великобритания и Ирландия: 32%

– регион DACH: 29% (Германия, Австрия и Швейцария)

– скандинавските страни: 21%

– Франция и регионът на Бенелюкс: 15%1

– Други: 3%

 

 

Silverfleet Capital има солиден инвестиционен опит. Някои от последните приключени проекти включват:

  • 7days, водещ дизайнер, производител и доставчик на модерно и иновативно медицинско работно облекло (3,1 х стойността);
  • Phase One, водеща технологична компания, специализирана в производството на високотехнологичен софтуер и оборудване за цифрови изображения (4,6 х стойността)
  • Ipes, водещ доставчик на изнесени услуги за частен капитал в Европа (3,7 х стойността);
  • CCC, един от водещите немскоезични доставчици на BPO услуги в Европа;
  • Cimbria, датски производител на селскостопански продукти2
  • Kalle, германски производител на изкуствени обвивки за колбаси (3,5 х стойността);
  • OFFICE, британски търговец на обувки (3,4 х стойността); и
  • Aesica, водещ фармацевтичен бизнес в областта на CDMO (3,3x стойността).

 

(1) Включва американска инвестиция в Белгия
(2) Коефициентът не е оповестен по правни причини

 

Повече информация ще намерите на:  www.silverfleetcapital.com

 

 

За BULPROS:

BULPROS е глобална компания за дигитална трансформация и една от най-бързо развиващите се технoлогични организации според класациите на Deloitte „Technology Fast 50 in CE“ и „Technology Fast 500 in Europe, Middle East, and Africa“, Inc. 5000 Europe и Financial Times 1000 Europe, доклада на McKinsey “The rise of Digital Challengers” и др.

Пазарните предложения на BULPROS включват решения в сферата на дигитализацията на компаниите, киберсигурност, облачни услуги и услуги за поддръжка, технологични услуги с фокус върху секторите финансови услуги и застраховане, професионални услуги, телекомуникации, производство, здравеопазване и търговия на дребно.

BULPROS работи в световен мащаб и има над 1000 служители, работещи в 20 офиса в Европа и Северна Америка.

BULPROS е установила успешни партньорски и клиентски отношения с редица компании от Fortune 500 IT като: Cisco, Microsoft, IBM, VMware, SAP и др. BULPROS е съосновател на Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии, Бизнес съвета на ЦЕ Growing Europe, член на Американската търговска камара и на Немската Аутсорсинг Асоциация.

Повече информация ще намерите на: https://bulpros.com/

 

 

За ec4u:

ec4u expert consulting ag е лидер в областта на CRM. Компанията подпомага клиентите си в дигиталната трансформация на критичните бизнес процеси в областта на маркетинга, продажбите и обслужването – във всеки момент от потребителското преживяване.

 

ec4u залага на стратегията, че една компания остава здрава и стабилна когато звената, ориентирани към клиентите й си взаимодействат безпроблемно. Ето защо консултирането, внедряването и услугите по поддръжката гарантират, че потребителското преживяване винаги обхваща целия жизнен цикъл на проекта – от стратегията и експертните консултантски услуги до техническото изпълнение, поддръжка и развитие. Тези дейности се подпомагат от прилагането на съвременни методи за анализ на клиентите и бизнес анализи (Customer Analytics & Business Intelligence-Methods).

 

ec4u разширява портфолиото си с разнообразни услуги с добавена стойност, които включват създаването на управление на жизнения цикъл на клиента (Customer Lifecycle Management), осигуряване на центрове за търсене (Demand Center) и активно наблюдение на социалните медии. Моделите за всички услуги са съобразени с конкретните нужди на клиента, като целта е да се постигне възможно най-добрият резултат от проекта. От техническа гледна точка ec4u стои зад настоящите пазарни лидери в областта на CRM. ec4u има над 400 служители в 11 локации. Фирмата покрива всички аспекти на CRM и внедрява решения от водещи доставчици на CRM, като вече е завършила успешно повече от 800 проекта по целия свят.

 

Повече информация ще намерите на: www.ec4u.com

 

 

За контакти:

Деница Михова,  denitza.mihova@bulpros.com

Забине Кирхем,  sabine.kirchem@ec4u.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *