Приложението Google pay е вече достъпно в България

Google Pay – приложението за безконтактни разплащания през смартфони с OS Android, вече е достъпно и в България.

Досега то беше достъпно единствено чрез банкови посредници в България, но вече всички могат да си го изтеглят от Google Play. Това е сериозна стъпка към по-опростен, сигурен и удобен начин за разплащания в магазините като в същото време е защитена информацията за извършените транзакции с множество нива на сигурност, посочват от компанията.

Освен работа с банкови карти, Google Pay също така улеснява съхраняването на бордни карти, осребряване на точки за лоялни клиенти и управлението на разплащателните карти. Предвижда се и започване на поддръжка за Google Pay за Wear OS в България, с което плащанията ще станат възможни и със смарт часовници.

Планираме стартирането и на още функции и партньорства в скоро време, допълват от компанията. Приложението Google Pay понастоящем е достъпно в над 30 държави по света.

За запазване на плащанията през приложението в безопасност се използва многопластов подход. При плащане в магазините се споделя номер на виртуална карта вместо действителния номер на сметката. Ако телефонът е изгубен или откраднат, достъпът до банковата информация може да бъде защитена през функцията „Намери моето устройство“ – дистанционно устройството може да бъде заключено или изтрито.

Аналогичната апликация през iOS – Apple Pay, е достъпна за iPhone от една година насам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *