Сриналият се в Милано и погребал 7 души самолет е бил собственост на милиардера Дан Петреску

Самолетът-ковчег Pilatus PC-12, който се разби в неделя в сграда в предградие на Милано, е бил собственост на румънския бизнесмен и милиардер Дан Петреску. Името му съвпада с това на футболната легенда на Румъния Дан Петреску, но това са различни хора.

Според информация в някои местни медии, машината е била управлявана от самия Петреску. Други пък съобщават, че 30-годишният му син Дан Щефан Петреску е карал едномоторния самолет.

Загинала е и 65-годишната съпруга на милиардера Доротеа.

На борда на машината са били и двете дъщери на най-известния коментатор на „Формула 1“ в Румъния Дан Александреску, който почина миналата година – Клер и Емили, съпругът на едната от тях и едногодишното им детенце. Те също са починали мигновено.

Самолетът е изпълнявал полет до Сардиния, където семейство Петреску има имение. Там ги чакала 98-годишната майка на милиардера, за да празнуват кръщене.

Машината се е разбила пет минути след излитането си. Възможна причина за инцидента е отказ на двигателите, защото свидетели разкриват, че са видели как отдолу машината гори.

Дан Петреску е един от най-богатите хора в Румъния. Състоянието му се оценява между 1 и 3 милиарда евро. 68-годишният предприемач е притежавал хипермаркети и търговски центрове (Metro and Real), имал е интереси в Unicredit Bank Romania и в холдинга Rocar.

Националната агенция за въздушна безопасност на Италия разследва случая.На мястото на инцидента е открита черната кутия на самолета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *