Болдуин за фаталната стрелба: Случва се веднъж на трилион пъти

Болдуин за фаталната стрелба: Случва се веднъж на трилион пъти

Американската звезда Алек Болдуин говори за пръв път за фаталната стрелба, при който уби оператор и рани режисьор с реквизитен пистолет.

„Шансът такъв фатален инцидент да се случи по време на снимки е един на трилион пъти“, каза Болдуин, цитиран от Асошиейтед прес.

Актьорът сподели, че операторът Хелина Хътчинс е била негова приятелка. „Ние бяхме много добре смазан екип и снимахме филм, когато стана това ужасно нещо“, каза още той.

Операторката Халина Хътчинс загина, а режисьорът Джоуел Соуза бе ранен, след като Болдуин стреля с реквизитен пистолет, зареден с бойни патрони, по време на репетиция на снимачната площадка на 21 октомври. Инцидентът се е случил по време на снимки край град Санта Фе на уестърна „Rust“.

Преди да стреля, актьорът е получил уверения, че оръжието е безопасно. На никого не са повдигнати обвинения. Не е ясно как бойните патрони са се озовали на снимачната площадка, предаде Ройтерс. Дни по-късно от полицията обявиха, че на снимачната площадка е имало над 100 души и за момента е невъзможно да се каже кой е сложил бойния патрон сред халосните.

Болдуин каза още, че не може да коментира станалото заради течащото разследване. Той заяви, че се е срещнал със съпруга на Хътчинс. „Той е в шок, имат 9-годишен син. В постоянен контакт сме, защото сме много разтревожени за семейството му“, добави Болдуин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *