Виена актуализира 3D картата на града

Боби Чолакова

Новите интерактивни функции дават допълнителни възможности за опознаване на Виена онлайн.

 

Най-добрият за живеене град в света се развива и виртуално. 3D картата на Виена  вече е напълно актуализирана и показва града от нови, вълнуващи перспективи. В допълнение към актуализираните въздушни снимки са налични нови функции, като наклонени въздушни снимки, карта на сенките или фотореалистична визуализация (3D-Mesh) на града.

Австрийската столица работи усилено върху развитието на цифровите услуги. С 3D приложението за карта на града Виена осигурява лесно боравене с данни и допълнителни възможности за запознаване с града. Акцентът е не просто простото разглеждане на виртуална Виена, но и интерактивното използване на 3D-геоданни. Така всеки може да работи с тези данни в 3D-картата и да ги използва за свои цели.

Във времена на инетнзивни климатични промени прохладните места са особено търсени. С помощта на актуализираната 3D-карта хората могат да видят дали и кога апартаментът им е на сянка през лятото или кога слънцето огрява любимата им пейка по време на разходка през зимата. Разработчиците предупреждават, че качеството на услугата зависи от скоростта на интернет връзката и от устройството на крайния потребител.

Дали на живо или във виртуалния свят, 3D картата на града доказва още веднъж, че Виена е очарователна във всяко отношение и от всички гледни точки.

Храбра Маринова

Връзки с обществеността

Снимки:

Виена⁠ отвисоко © EurocommPR

Update 1+2 © Stadt Wien

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *