Xiaomi България награди ученици за отлично представяне на национални състезания

 

По-достъпни технологии и потребители, които се радват на по-добър живот е глобалната мисия на Xiaomi. В световен мащаб компанията ежедневно работи в тази посока с цел „да бъдем приятели със своите потребители, да бъдем в техните сърца като любима компания“.

 

Тази година Xiaomi България награди ученици от 1-ви до 6-и клас в ЧСУ „Евлогий и Христо Георгиеви“ с интензивно изучаване на Китайски език, които са се класирали на челни места в национални състезания в сферата на китайския език и култура и математика. Общо 10 деца получиха най-новия модел смарт часовник Redmi Watch 2 Lite като награда за постижението им и мотивация за бъдещи успехи в сферата на образованието.

 

Учениците бяха наградени на специална церемония за началото на новата учебна година, като получиха и медал от директора на ЧСУ „Евлогий и Христо Георгиеви“ – Олга Ялъмова. Повече снимки от церемонията можете да намерите на официалната Facebook страница на училището.

Xiaomi е компания производител на смартфони и потребителска електроника с интелигентен хардуер AIОT („Интернет на нещата“). Създадена преди 12 години, днес Xiaomi е сред световните лидери на пазара на смартфони с пазарен дял от 16% през второто тримесечие на 2022 г, който ѝ отрежда 3-та позиция в световен мащаб. Компанията управлява най-голямата AIOT платформа в света, към която са свързани повече от 500 милиона AIOT устройства.

 

 

 

За Xiaomi Corporation

 

Xiaomi Corporation е основана през април 2010 г. и е включена в Хонконгската фондова борса на 9 юли 2018 г. (1810.HK). Xiaomi е компания за потребителска електроника и интелигентно производство със смартфони и интелигентен хардуер, свързани с платформата „Интернет на нещата“ (IoT)

 

Възприемайки визията „Да бъдем приятели със своите потребители, да бъдем в техните сърца като любима компания“, Xiaomi непрекъснато се стреми към иновации, висококачествен потребителски опит и оперативна ефективност. Компанията създава впечатляващи продукти на разумни цени, осигурявайки възможност на всички по света да се радват на по-добър живот чрез иновативни технологии.

 

Според Canalys пазарният дял на компанията по отношение на доставките на смартфони е класиран на 3-то място в световен мащаб през второто тримесечие на 2022 г. Компанията също така е създала водещата в света потребителска AIoT (AI+IoT) платформа с 526,9 милиона смарт устройства, свързани към нейната платформа към 30 юни 2022 г., с изключение на смартфони, таблети и лаптопи. Продуктите на Xiaomi се предлагат в повече от 100 страни и региони по света. През август 2022 г. компанията влезе в списъка Fortune Global 500 за четвърти път, класирайки се на 266-то място, което е със 72 места напред в сравнение с 2021 г.

 

Xiaomi е част от Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index и Hang Seng China 50 Index.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *