Потребителите отделят едва 45-70 секунди за миене на зъби дневно

 – ШВЕДСКИЯТ BEAUTY-TECH ИНОВАТОР FOREO ПРЕДУПРЕЖДАВА, ЧЕ НИСКАТА УСТНА ХИГИЕНА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ СЕРИЯ ОТ СТОМАТОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ КАТО КАРИЕСИ, ПЛАКА, ЛОШ ДЪХ И ГИНГИВИТ 

Близо 2.3 милиарда души страдат от кариеси или разчитат на зъбни протези в резултат на лоша устна хигиена. Поради тази причина, неправилната грижа към зъбите бе обявена за проблем на общественото здраве в световен мащаб от Световната здравна организация (СЗО). Според проучване на Академията по обща стоматология пък, средностатистическият човек в САЩ отделя едва 45-70 секунди за миене на зъби дневно. Това вероятно е и една от осовните причини да има толкова много стоматологични проблеми по света. При липса на правилно и редовно миене на зъбите, киселинността на натрупаните бактерии започва да атакува зъбния емайл, така нареченото защитно покритие на зъбите. Кариеси, плака, лош дъх и гингивит са само част от стоматологичните проблеми, които могат да последват. Развиването на състояния като диабет, сляпота и дори сърдечен удар също са свързани с лошата устна хигиена.

За да бъдат избегнати подобни здравословния проблеми, здравните експерти на шведския бранд FOREO представят няколко основни практични съвета за поддържането на здрава и красива усмивка.

ВАЖНОСТТА НА ДОБРАТА УСТНА ХИГИЕНА: ЗДРАВИ ЗЪБИ, ЗДРАВИ ВЕНЦИ, ЗДРАВО СЪРЦЕ
Правилното и редовно миене на зъбите е особено важно. Ако не миете зъбите си добре, киселината от бактериите, които вече са в устата ви, ще започне да атакува зъбния ви емайл. А един от възможните нежелани резултати е кариес. Нелекуваните кариеси могат да доведат до абсцеси под венците, които потенциално могат да бъдат причина за някаква форма на пародонтално заболяване, като гингивит или пародонтит. Почти 50% от възрастните на възраст 30 и повече години имат пародонтоза и въпреки че някои от тези състояния са причинени от генетиката, миенето на зъбите може да намали шанса от развитие на инфекции и възпаления на венците.

Радовното миене също елиминира бактерии, които иначе лесно биха попаднали в кръвта и станали причинител на сърдечен удар. По подобен начин, зъбните абцеси могат да се разпространят до мозъка, синусите, сърцето или белите дробове и да причинят синузит и/или ендокардит.

ПРАВИЛНОТО МИЕНЕ НА ЗЪБИТЕ В НЯКОЛКО ЛЕСНИ СТЪПКИ
Според Американската дентална асоциация (ADA) препоръчителната продължителност на миене на зъби е 2 минути. Препоръчва се да миете своите зъби 2 пъти дневно – веднъж сутрин и още веднъж вечер преди лягане. При пропускане на вечерното измиване, зъбите натрупват и задържат бактерии до следващата сутрин.

В няколко стъпки, FOREO представя научно доказана техника за поддържане на добра устна хигиена, която дава видими резултати – красива усмивка и здрави зъби:
•    Добавете малко количество паста за зъби върху четката
•    Движете четката напред и назад с кратки движения
•    Почистете дъвкателната повърхност на зъбите си с движение напред и назад
•    Изчеткайте езика, за да се елиминират всякакви бактериални остатъци
•    Изплакнете устата с вода

НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ ГРЕШКИ ПРИ МИЕНЕТО НА ЗЪБИ
•    Според FOREO, една от най-често срещаните грешки в поддържането на добра устна хигиена е използването на една и съща четка за зъби прекалено дълго. Четката за зъби трябва да бъде сменяна с нова на всеки 3-4 месеца, като изтъркването на влакънцата на четката е ясен знак за нужда от смяна.
•    Друга основна грешка е неупотребяването на конци за зъби, чиято редовна употреба спомага предотвратяването на заболявания на венците.
•    Употребата на четки за зъби с твърд косъм е доказан причинител на кървене на венците.
•    Миене на зъбите по-малко от два пъти дневно и с продължителност под 2 минути.
•    Съхранение на четката за зъби на непроветливо място или в контейнер непосредствено след измиване.

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБИРАНЕТО НА ПАСТА ЗА ЗЪБИ
FOREO съветва да заложите на паста за зъби, която съдържа флуорид – естествен минерал, който предпазва зъбите. Флуоридът намалява кариесите с до 40%. След избора на паста с флуорид, е добре да вземете предвид и своите индивидуални нужди (избелване, предотвратяване на гингивит, висока чувствителност и др.). Освен това, е важно винаги да обръщате внимание дали пастата за зъби, която сте си избрали, е одобрена от Денталната асоциация и в съответствие с нейните здравни стандарти.

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБИРАНЕТО НА ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ
Изборът на правилната четка за зъби е първата стъпка в стоматологичната грижа. Американската дентална асоциация (ADA) препоръчва четката за зъби да се сменя веднъж на сезон. За щастие, FOREO вече разработи четка за зъби, която може да издържи до 6 месеца.

Ръчна или елетрическа четка?
Както ръчните, така и електрическите четки за зъби са ефективни при почистване на плаката. И все пак, според FOREO електрическите четки за зъби са малко по-ефективни поради способността им да извършват микро-движения. Учените установяват, че хората, които използват електрическа четка за зъби, имат по-здрави венци, по-малко кариеси и запазват зъбите си за по-дълго в сравнение с тези, които използват ръчна четка за зъби.

НАЙ-ДОБРАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ
Електрическата четка за зъби трябва да е нежна към вашите зъби и венци. Освен това, когато купувате такава за себе си, искате да е с дълъг живот на батерията, нали… да има скорости, да еводоустойчива… Последният модел eлектрическа четка за съби на FOREO – ISSA 3, отговаря на всички тези критерии. Тя се отличава с уникална хибридна глава с изключително мек силикон, устойчив на бактерии, за нежно масажиране на венците. Освен това, FOREO ISSA 3 разполага с по-здрави PBT полимерни влакна, които експертно разграждат плаката и специална почистваща задна част на главата за език и бузи.

За да научите повече за FOREO – най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света, и да сте в крак с иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Продуктите на бранда могат да бъдат закупени също от notino.bg.

* * *


За FOREO:

Шведският козметичен и технологичен бранд FOREO предлага нови стандарти за красота и грижа: от серията LUNA – устройства за почистване на лице, награждавани десетки пъти, през продуктовата линия UFO, която въведе изцяло нов начин за нанасяне на продукти за лице, до ISSA, която стои зад преоткриването на четката за зъби. Подходът е дързък – марката не просто подобрява съществуващите дизайни – FOREO Швеция ги разрушава и ги рестартира из основи, като гарантира, че най-добрите продукти не са привилегия само за хората с високи финансови стандарти. FOREO насърчава увереността – когато се чувстваш добре, изглеждаш добре, и мисията е изпълнена! Дебютът на FOREO на пазара е през 2012 г. и в момента брандът присъства в 77 страни в света, като продължава да се разраства.

За повече информация:
• M3 Communications Group, Inc. на press@m3bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *