Даниел Делчев от „Биг Брадър“ се завърна след 9-месечен арест в Абу Даби

Още двама българи  чакат свободата

След 9 месечен арест в Обединените Арабски Емирства героят от Биг брадър 4 Даниел Делчев се завърна в България, но други двама българи, задържани с него през ноември м.т. още чакат свободата си, съобщава ВИП Комюникейшън.

Благодарение на професионализма на разследващите полицаи от 5 РПУ в София и на добрата координация на МВР с институциите и с Интерпол, както и на приятелите на Дидо, той  вече е свободен и се прибра в България.

Днес в 13 ч. в БТА  ще се проведе първата пресконференция на Даниел след завръщането му, за да  разкаже за престоя си в 3 различни ареста и в затвора в ОАЕ – потресаващи истории, които са  на границата човешкото въображение.
Още двама българи – Вилиана и Юрий, продължават да лежат в затвора в Абу Даби. Дали се повтаря историята с медицинските сестри в Либия, които бяха задържани години наред с недоказани обвинения?
Невероятната история със задържането на тримата българи започва в началото на ноември м.г., когато Даниел заминава за една седмица на екскурзия в Дубай в компанията на Вилиана Янкова. На следващия ден и двамата изчезват, а няколко дни по-късно с кацането си на аерогарата в ОАЕ е задържан и Юрий Байрактаров, приятел на Вилиана.
Сестрата на Юрий първа го обявява за изчезнал в Интерпол още през ноември, а в началото на януари 2018 приятели на Даниел сезираха органите на МВР за неговото изчезване и започна официално разследване. До април т.г.  тримата  бяха в неизвестност, но благодарение на работата на разследващите органи в МВР те бяха открити в частен арест в ОАЕ. След това бяха преместени в държавен затвор в Абу Даби и имаха право на адвокат и телефонни разговори с близките в България.
Реакциите на МВнР също бяха бързи и адекватни, но ще има ли скоро резултат и за другите двама българи?
ПАТРИЦИЯ КИРИЛОВА 
 
VIP COMMUNICATION PR – General manager

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *