Apple пуска свои коли с батерии от ново поколение, в Tesla са притеснени

Най-големите почитатели и акционери на Tesla се притесняват от колата, която Apple планира да създаде, смята анализаторът на Roth Capital Partners Крейг Ървин, цитиран от profit.bg.

„Най-голямата заплаха през следващите няколко години ще бъде пускането на колата на Apple през 2024-а. Очаква се най-скъпата компания в света да започне производство на между 10 и 20 хил. автомобила, но впоследствие бройката ще бъде увеличена. Технологичните опции в колата ще са невероятни, каза Ървин, който е един от песимистично настроените инвеститори спрямо книжата на Tesla.

Спекулациите относно колата на Apple се засилиха от края на 2020 г. Смята се, че технологичният гигант ще започне активно производство след три години. Колата ще бъде задвижвана от нов вид батерия с дизайн от типа „моноклетка“, имаща за цел да намали разходите и да увеличи пробега.

Блогът MacRumors наскоро обяви, че по колата се работи, а в нея ще има доста автономни функционалности. В последните месеци ключов служител на автомобилното звено на Apple напусна, за да се присъедини към Ford, пише Yahoo Finance.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *