Алтерко представи Shelly Smart Control – ново високотехнологично приложение за разширено управление на домашна и офис автоматизация

Боби Чолакова
 Allterco JSCo, водещият доставчик на IoT устройства и производител на иновативните решения за интелигентен дом Shelly, представи своето ново високотехнологично приложение за автоматизирано управление на смарт устройствата им – Shelly Smart Control. Безплатното приложение включва последно поколение иновации и усъвършенствани функции, които правят управлението и наблюдението на устройствата Shelly по-интуитивно и лесно. С тях потребителите ще могат да спестят от сметките си за енергия и да намалят въглеродния си отпечатък, като следят по-лесно от всякога цялата дейност в дома и сградата.
 
Модерното приложение Shelly Smart Control има изцяло нов потребителски интерфейс. Интуитивният UX дизайн позволява на потребителите да навигират и контролират устройствата си без да се изискват никакви технически познания. Функцията „Custom dashboard” дава на потребителите възможност за лично настройване на лесен достъп до техните най-често използвани устройства, което прави потребителското изживяване силно персонализирано.
 
Shelly Smart Control впечатлява с подробен панел за енергиен мониторинг, позволяващ ясен преглед на консумацията на енергия и прецизна разбивка по тип, групи, помещения и устройства. По този начин потребителите могат лесно да разчетат своето енергийно потребление, а вследствие на това – да идентифицират и елиминират излишъците. Тази функция е перфектна за фирми и екологично ориентирани потребители, стремящи се към намаляване на въглеродния си отпечатък и оптимизиране на сметките за електроенергия.
 
А за това помага и още една уникална характеристика на модерното приложение – “Electricity tariff”, която отчита 5-часовите тарифи за електроенергия, разпределени в 10 часови зони през деня. Тя позволява следенето на потреблението не само в киловатчасове, но и в пари като по този начин помага на потребителите да управляват потреблението си по-разумно и ефективно.
 
Налично е и ново меню, което дава на потребителите бърза обобщена информация на най-важните процеси в  контролираните от тях помещения, както и цялостното им състояние. Тази полезна функция помага на собствениците на жилища и управителите на имоти да следят всички устройства и дейности с един поглед. Освен това те вече могат да създават още по-персонализирани сцени, съобразени с специфичните нужди на дома или сградата. Shelly Smart Control е напълно оптимизиран за смартфони и таблети, а също така разполага с уеб интерфейс като по този начин предлага удобен достъп до приложението на всяко устройство.
 
Напълно преработена е и секцията „Activity log”, която дава поглед върху цялата дейност в дома и сградата – функция, която отлично служи на родители с малки деца или такива с проблеми с мобилността, които трябва да наблюдават домовете си от разстояние.
 
Shelly Smart Control предлага на потребителите набор от предимства като повишаване на енергийната ефективност на дома и в резултат на това – цялостно намален въглероден отпечатък. По-високото удобство на процесите на автоматизация гарантира, че потребителите могат да се доверят на технологиите на Shelly, за да направят ежедневието си по-лесно и безгрижно като наред с това оптимизират месечните си разходи.
 

*****

 
За Алтерко:
Алтерко АД е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите. Алтерко е основано в България, а в дружеството работи екип от млади, талантливи разработчици, които са отдадени на това да създават конкурентни и удобни за потребителите продукти. Групата се състои от 5 дъщерни компании и има офиси в България, Китай, САЩ и Германия. Продуктите на Алтерко вече покориха над 100 пазара. Дружеството присъства на Българската фондова борса от декември 2016 г. и на Франкфуртската фондова борса от ноември 2021 г., където акциите му се търгуват под WKN A2DGX9, ISIN BG1100003166, код A4L.

За повече информация: allterco.com

Маркетинг и корпоративни комуникации:
Телефон: +359 892 234 004
Имейл: marketing@allterco.com

M3 Communications Group, Inc.
Телефон: +359 899 669 172

Имейл: press@m3bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *