Българската актриса и модел Ая Роуз минава всяка вечер по червеният килим в Кан

Боби Чолакова

Ая Роуз е модел и актриса повече известна в чужбина под псевдонима Roselbell Rafferr. Нейни снимки са публикувани на страниците на Vogue, Harper’s Bazaar, Vanity Fair и др. Модел и лице на много световно – известни брандове. Оглавява класацията на световният сайт за модели като най- красив модел.

Печелила е много конкурси за красота и бизнес, сред които Мис Бизнес, Бизнес жена на годината, Miss Europe Universe, номинара за Forbes Women Leaders и нейната компания – iArose Technologies  е номинирана за Forbes Business Awards. Участвала е в над 50 холивудски продукции, както и в много български филми. Последните участия са в последният филм с Меган Фокс и в Афтър.

Водеща и продуцент на предаването “От А до Я с Ая”. Програмист по професия, завършила био и медицинска информатика в СУ, докторант,  специализация по изкуствен интелект в Станфорд и множество сертификати по мениджмънт и ИТ от едни от най- големите световни университети, сред които Харвард тя работи в едни от най- големите ИТ компании, след което създава своя ИТ компания за дигитален маркетинг и дигитални технологии iArose Technologies. Мисията на компанията е за помагането за маркетинга и дигиталните технологии в осъществяването на мечтите на клиентите, да достигнат мечтаните висоти в своята професия, celebrity marketing или превърнат своята компания в юникорн, branding. Клиенти на компанията са много световно известни личности –  певци, музиканти, модели, спортисти, актьори и др. Притежава още няколко бранда, сред които и бранд за моден стайлинг, като признава, че това винаги е била най- голямата и страст.

Тя има и своя фондация, с която помага и е полезна на обществото.  Като известна актриса и модел тя беше всяка вечер на червеният килим на най- големият филмов фестивал в Кан, където държеше да представи рокли на  най – добрите български дизайнери. На три от премиерите беше избрала рокли на Blink by Radi Lazarova. Първата вечер на премиерата на Top Gun Maverick тя беше подбрала тоалет със специална символика – бели обеци с кристали, наследствено, зелено, изумрудено колие реликва и червена сатенена рокля на Блинк, цветове, символизиращи цветовете на националният ни флаг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *