Максим Бехар избран за Председател на PR Комитета на Световната федерация на консулите

Боби Чолакова

Почетните консули Борислав Боянов и Виктор Меламед също с места в два от комитетите !

Максим Бехар, Почетен генерален консул на Република Сейшели в България и PR експерт със световно признание, бе избран днес за Председател на Комитета по PR и медии към Световната федерация на консулите (FICAC).

Това е поредно признание за Бехар, след като до края на 2017 г. той беше Президент на Световната PR организация (ICCO), а в момента е в състава на петчленния Изпълнителен комитет. Също така Максим Бехар е Вицепрезидент и говорител на Асоциацията на почетните консули в България (АПКБ).

Освен Бехар, FICAC избра Борислав Боянов, Председател на Асоциацията на почетните консули в България и Почетен генерален консул на Малта, за член на Юридическия комитет, както и Виктор Меламед, Почетен генерален консул на Тайланд – за член на Икономическия комитет.
FICAC e неправителствена организация, акредитирана към Организацията на обединените нации, чиято цел е да обедини консулства и консулски асоциации от цял свят и да представи нови възможности за обмяна на опит и добри практики. Федерацията работи за оптимизация на консулската дейност и осигуряване на по-добри крайни резултати чрез създаването на глобална мрежа за развитие на международните отношения.
„Радвам се, че представители на Асоциацията на почетните консули в България ще вземат активно участие в работните комитети на Световната федерация. АПКБ отскоро е пълноправен член на FICAC, но представя отлични проекти и организира полезни месечни срещи. Сигурен съм, че работата ни с колегите от България ще бъде много ползотворна“ – каза Н.Пр. Никос Маргалополус, Генерален секретар на FICAC.

За Световната федерация на консулите (FICAC):
Световната федерация на консулите е неправителствена организация на ООН, основана през 1982 г. в Копенхаген. Тя представлява световна мрежа от консулски асоциации, създадена с цел обединяване и обмяна на опит между консулите по света. Сред целите на организацията са още укрепване на взаимоотношенията между отделните консулства, внасяне на яснота по отношение на задълженията и отговорностите, правата и привилегиите на почетните и кариерните консули. Резултатите, към които се стреми Федерацията, са координирани решения и цялостно подобряване на ефективността и статута на консулските институции.
За Асоциацията на Почетните консули в България:
Асоциацията на Почетните консули в България, създадена през 2004 г. в София, е пълноправен член на Световната федерация на консулите и работи в сътрудничество с Европейската асоциация на Почетните консули, със седалище в Брюксел. Асоциацията има свой собствен Етичен кодекс и активно участва в обществения и дипломатически живот в много страни.

За Максим Бехар:
Максим Бехар е български бизнесмен, журналист и дипломат. Освен CEO на водещата българска PR агенция M3 Communications Group, Inc., той е и Почетен генерален консул на Република Сейшели в България, а в края на 2017 г. приключи своя мандат като Президент на Световната PR организация ICCO.
За допълнителна информация, моля, свържете се с
M3 Communications Group,  press@m3bg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *